DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Menisküs Ne Zaman Ortaya Çıkar?

23.10.2020
A+
A-

Diz ekleminde ağrı ve şişliğe neden olan menisküsün erken dönemde tedavi edilmesi büyük önem arz ediyor. Genç yaşlarda genellikle travma sonrası ortaya çıkan menisküs, ilerleyen yaşlarda diz eklemlerinin yıpranmasına bağlı oluşmaktadır.

Menüsküs, çocuk yaştan yaşlılığa kadar herkeste görülebilen bir hastalıktır. Yaş gruplarına göre semptomları ve hastaların şikâyetleri değişiyor. Genç yaşlarda daha çok travma sonrası ortaya çıkan menisküs yırtıkları, yaş ilerledikçe dejenerasyon denilen yaşlanmaya ve diz eklemlerinin yıpranmasına bağlı gelişiyor.

Genellikle hastalarda, diz ağrı, takılma, kilitlenme, belli bir açıdan sonra dizin açılamaması ya da kapatılamaması gibi şikâyetler görülmekte. İlk oluştuğu dönemde, özellikle travma sonucu oluştuysa diz ekleminde şişlik ve ciddi bir ağrıya sebep oluyor.

Tedavisi de yaş gruplarına göre değişiklik gösteriyor. Genç yaşlarda genellikle menisküsün yırtılan kısmını tamir etme seçeneğini göz önünde bulunduruluyor. Menisküsün yırtılan kısımları kapalı teknikle dikiliyor.

İLERİ YAŞ HASTALARDA OPERASYON TERCİH EDİLİYOR

İlerleyen yaşlarda menisküsün kanlanması azaldığı için tamir etmek çok mümkün olmuyor. Genellikle yırtılan kısmın kapalı ameliyatla temizlenmesi işlemi yapılıyor. Hastalar operasyondan sonra hızlı bir şekilde normal hayatlarına geri dönüyor.

İLİşKİLİ HABERLER Bacakları Sıkılaştırmanın Yolları

Bacakları Sıkılaştırmanın Yolları

Bacaklardaki Batıklardan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?

Bacaklardaki Batıklardan Kurtulmak İçin Ne Yapmalı?

Fıtıkta Bacak Ağrısı

Fıtıkta Bacak Ağrısı

Huzursuz Bacak Sendromu Uykuyu Etkiliyor

Huzursuz Bacak Sendromu Uykuyu Etkiliyor

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.