DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Meme Kanseri Şüphesiyle Başlayan ve Hukuki Sürece Dönüşen Olaylar

Meme kanseri şüphesiyle başlayan olayların hukuki sürece dönüşümünü ve haklarınızı öğrenmek için detayları inceleyin.

07.05.2025
A+
A-

Göğsünde Kitle Hissi ve Başlangıç Süreci

2017 yılının Ekim ayında, Kocaeli’de özel bir hastaneye başvuran 2 çocuk annesi Çiğdem Kışlalı, göğsünde hissedilen kitle nedeniyle doktora gitti. Yapılan tetkikler ve detaylı muayenelerin ardından, Genel Cerrahi uzmanları, hastaya ciddi bir durumun söz konusu olabileceği uyarısında bulundu.

Tanı ve Ameliyat Süreci

Doktorlar, yapılan testler sonucu Çiğdem Kışlalı’ya 5. evre meme kanseri teşhisi koydu. Kanserin oldukça büyük boyutta olduğunu ve acil cerrahi müdahale gerektiğini belirttiler. Bu doğrultuda, hastaya toplamda üç ayrı operasyon uygulandı. Ameliyatlar toplamda yaklaşık 20 saat sürdü ve her iki göğsü de alındı. Ancak, ameliyat ve tedavi sürecinde, hastanın beklenmedik bir durumla karşılaşmasına neden olundu.

Patoloji Sonuçları ve Şüpheli Durumlar

Ameliyattan sonra, hastanın tedavisi için kemoterapi ve çeşitli ilaçlar verilmedi. Bu durum, Kışlalı’da şüphe uyandırdı ve kendi araştırmalarını başlattı. Patoloji sonuçlarını incelediğinde, alınan parçaların üzerinde kanser hücresine rastlanmadığını fark etti. Bu kritik gelişme, hastanın itiraz etmesine ve detaylı inceleme yapmasına neden oldu.

Ödeme ve Şikayet Süreci

Hastane ve doktorlara toplamda 50 bin TL’nin üzerinde ücret ödeyen Çiğdem Kışlalı, yaşadığı hayal kırıklığını belge ve raporlarla kanıtlayarak, savcılığa başvurdu. Doktorların ve hastane yöneticilerinin sorumluluğu hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu süreçte, soruşturma açıldı ve doktorlar M.T.İ. ile T.C. hakkında dava açıldı.

Mahkeme ve Yargılama Aşamaları

Kocaeli 1. Tüketici Mahkemesi’nde görülen dava, yaklaşık 6 yıl süren hukuki mücadele sonunda 28 Kasım 2023 tarihinde karara bağlandı. Mahkeme, davalının 25 bin TL maddi ve 200 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Hem Kışlalı hem de sanıklar, karara itiraz etti. Kocaeli Bölge Adliye Mahkemesi, bilirkişi raporu kurulması gerektiğine karar vererek, ilk kararın kaldırılmasına hükmetti. Yeniden görülmeye başlanan dava, geçtiğimiz yıl kasım ayında tekrar görüldü ve mahkeme, önceki kararını aynen uygulayarak, Kışlalı’nın lehine tazminat ödemesine hükmetti.

Çiğdem Kışlalı’nın Duygusal ve Sosyal Durumu

Mahkeme kararının ardından adliye önünde açıklama yapan Kışlalı, yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi: “Bir arpa yol gidemedim diye düşünüyorum. Çünkü elimde hakim kararına göre, ‘Haklısın, al şu parayı sus’ denildi. Artık ne diyeceğimi bilemiyorum. Sağlığıma yeniden kavuşmak için gereken operasyonu yapamıyorum, maddi ve manevi olarak oldukça zor durumdayım. Adaletin bu mu olduğunu sorguluyorum.”

Sağlık Süreci ve Olası Tehlikeler

İddiaya göre, göğsünde küçük bir kitle tespit edilen Kışlalı, doktorların acil müdahale önerisiyle karşılaştı. Kendisine, “Hemen alınmalı ve kısa sürede vücudun sarılması gerekebilir” denildi. Ancak, bu süreçte yaşananlar, Kışlalı’nın yaşamını derinden etkiledi. Doktorlar ve hastane yetkilileri, kendisini, “Vücut bütünlüğünüzü koruyabilirsiniz” şeklinde ikna etmeye çalıştı; ama asıl sorun, alınan kararların ve uygulamaların güvenilirliği konusunda şüphe uyandırdı.

Yaşadığı Zorluklar ve Hukuki Mücadele

Kışlalı, yaklaşık 8 yıldır hukuki süreçlerle uğraşmakta ve birçok resmi belge ve raporu hastaneye ve mahkemelere göndermektedir. Ancak, Adli Tıp raporunun 8. sayfasındaki tespitlere rağmen, kendisine yapılan işlemlerde onay alınmadığı ortaya çıktı. Sağ kol altı lenf düğümlerinin de alındığını ve bunun kendisini sakat bıraktığını belirten Kışlalı, “Beni ameliyatta lenf başlarımın alınacağını bilmiyordum. Ameliyattan çıktıktan sonra, ‘Her şey yolunda’ denilerek, psikolojim bozuldu. Maddi ve manevi olarak çökmüş durumdayım. Adalet nerede?” diyerek tepkisini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.