DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Mehmetçik Kutlu Zafer’in platosu Hollywood’u aratmıyor

30.10.2018
A+
A-

Oyuncu kadrosuyla ve konusuyla dikkat çeken Mehmetçik Kutlu Zafer dizisinin Hollywood filmlerini aratmayan Türkiye’nin en büyüğü olduğu kaydedilen film platosu dikkat çekiyor. Dizi için İstanbul’da Riva’da 180 dönüm arazi üzerine 60 tane sokağı, kalesi, camisi, hastanesi, evleri, konakları, çarşısı, hanları, meydanları, kışlası ve Dicle Nehri ile tam bir ‘Kut’ şehri inşa edildi. 

Yapılan bilgilendirmede; kurulan şehrin altında 1.40 metre çapında 1 kilometre uzunluğunda tünel kazılırken yine yer altında 10 metre hücre tipi tünel odaları oluşturuldu. Dizi için 1.70 metre derinliğinde 700 metrekarelik blue box havuzu inşa edilirken, bu havuz boyut ve derinlik olarak dünyanın en büyük blue box havuzlarından biri olma özelliğini taşıdığı belirtiliyor. Ana plato dışında İstanbul Şile’de 100 dönümlük arazide açık hava platosu da oluşturulurken, açık hava platosunda savaş sahnelerinin çekimi için 1.80 metre boyunda 2 metre genişliğinde ve 2 km uzunluğunda siperlerle çadır ordugah oluşturuldu.

Dizi için özel tasarım atölyesi ve 10 adet sanat deposu kurulurken; 60 kişilik sanat ekibi tarafından döneme ait binlerce silah, mühimmat, mermi ve onlarca top hazırlandı. Türk ve İngiliz askeri çadırları, sahra ve hastane ile Arap aşiret çadırları olmak üzere döneme ait 350 adet çadır üretilirken; 150 bin metre kumaş ve deri kullanılarak döneme ait Türk askeri, Arap Aşireti, İngiliz askeri ve dönem halkına ait binlerce kostüm dikildi. 

Ayrıca dizi için 60 tane at satın alınarak bir at çiftliği kuruldu. Bunun yanında dizide kullanılan onlarca deve, koyun ve keçi de platoda kendilerine hazırlanan bölümde bakılıyorlar.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.