DOLAR 32,5813
EURO 34,7803
ALTIN 2.507,96
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

MEHMET KUTMAN HER YIL 4 MİLYON 800 BİN TL CEBE İNDİRİYOR!

06.08.2020
A+
A-

Çok sayıda halka açık şirketi ile enerji ve liman hizmetleri konusunda yatırımları bulunan Mehmet Kutman’ın grup şirketlerinden 4 milyon 769 bin lira ücret aldığı ortaya çıktı.

Kutman, her ay yaklaşık 400 bin lira ücret alarak en yüksek gelire sahip patronlar arasına girdi. Mehmet Kutman’ın kendisine ücret yazdığı şirketlerin içerisinde halka açık yani binlerce küçük ortağı bulunun şirketlerin olduğu biliniyor.

Kutman, şirketlerin yönetim kurulu üyelerine 3 bin lirayla 9 bin lira arasında huzur hakkı öderken aslan payını kendisine ayırıyor. Kutman, holding ve tüm grup şirketlerindeki yönetim kurulu üyelikleri, genel müdürlük görevi, sair idari ve icrai görevi nedeniyle 4 milyon 769 bin 817 lira 62 kuruşu cebe indirmiş. 2020 yılında bu rakamın kaç lira olacağı bilinmiyor. Ayrıca, kredi kartı, makam aracı, yat ve benzeri giderlerin faturaları da bilinmiyor.

BAŞARISIZ HALKA ARZ

1990’lı yıllarda sermaye piyasalarının önemli isimlerinden biri olan Mehmet Kutman, siyasi nüfuzu ile de ön plana çıkıyordu. Son yıllarda ortalarda görünmeyen Kutman, bir süre önce Global Liman’ı BİST’te halka açmak istemiş ancak başarısız olmuştu.

Daha sonra Global Ports Holding Plc. (GHP) hisseleri Londra Borsası’nda tescil edilmişti. Son dönemde grubun Londra Borsası’ndaki tablodan da memnun olmadığı, bu kapsamda bazı stratejik kararlar alabilecekleri borsa çevrelerinde sık sık dile getiriliyor.

Başarısız halka arz girişiminden sonra Global Yatırım Holding, iştiraki Naturelgaz’ın, esas sözleşmesinde halka arza yönelik değişiklik yapmak için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurduğunu açıkladı.

Bu arada, grubun halka açık şirketlerinde son dönemde sık sık olağandışı fiyat ve miktar hareketleri yaşanırken, otoritelerin de tedbirler aldığı gözleniyor.

MEHMET KUTMAN KİMDİR?

Global Yatırım Holding’in kurucu ortakları arasında yer alan Mehmet Kutman, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev yapıyor. Kutman, Global Yatırım Holding’in bağlı kuruluş ve iştiraklerinin birçoğunda Yönetim Kurulu Üyesi.

Kutman, 1989 yılında şirketi kurmadan önce, 1989-1990 yılları arasında turizm ve diğer ilgili sektörlerde faaliyet gösteren Net Holding A.Ş.’nin üst yönetiminde görev aldı.

Kutman ayrıca, 1984 ile 1989 yılları arasında, North Carolina National Bank, Sexton Roses Inc. ve Philip Bush & Associates’te Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

borsagundem.com

Kaynak: patronlardunyasi.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.