DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 20°C

Mehmet Aydın’ın Verdiği İlk İfade Ortaya Çıktı: Neden Teslim Olduğunu Söyledi

05.07.2021
A+
A-

Çiftlik Bank isimli kuruluşuyla binlerce kişiyi dolandırarak firar eden ve uzunca bir süredir aranan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın hakkında geçtiğimiz gün ani bir gelişme yaşanmıştı. Bundan üç gün önce Sözcü Gazetesi’ne videolu açıklama gönderen ve Türk yargısına teslim olacağını söyleyen Aydın, dün akşam 22:00 sularında Türkiye’ye iniş yaptı.

Brezilya’da Interpol polisi tarafından alınan ve Türkiye’ye getirilen Mehmet Aydın, Türkiye’ye ayak bastığı gibi gözaltına alındı. Aydın’ın 4 günlük gözaltı sürecinde olacağı ve ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevkedileceği açıklandı. Bugünse Aydın’ın ilk ifadeleri ortaya çıktı.

Neden teslim olduğunu açıkladı:

mehmet aydın

TRT’de yer alan habere göre ön görüşmedeki ilk ifadesinde Aydın, borçlarını ödeyeceğini açıkladı ve borcu kadar alacakları da olduğunu, borcunun büyük bir bölümünü ödediğini söyledi. Aydın, “Neden teslim oldun?” sorusuna da çok zorlandığını, ailesiyle sorun yaşadığını, ayrılık noktasına geldiğini, yurtdışında çevresinde de zorluklar çıkarıldığını söyledi.

30 yaşındaki Mehmet Aydın, ‘elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma’, ‘kooperatif kurarak insanları aldatma’, ‘suçunu finans etmek için organizasyon kurma’, ‘taahhüt vererek toplanan varlıkları aklama’ ve ‘verginin yasal ihlali’ suçlamalarıyla aranıyordu. Aydın hakkında 75 bin yıla kadar hapis isteniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.