DOLAR 32,2314
EURO 34,7514
ALTIN 2.439,38
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Medipol Başakşehir ile Galatasaray 24. randevuda

27.06.2020
A+
A-

Süper Lig’in 29. haftasında Medipol Başakşehir ile Galatasaray, yarın saat 21.00’de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda karşısında karşıya gelecek. Ligde geride kalan 28 haftada turuncu-lacivertliler 17 başarı, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyetle topladığı 59 puanla zirvede yer alıyor. Sarı-kırmızılılar ise 14 galibiyet, 9 birliktelik ve 5 bozgun sonucu aldığı 51 puanla 4. sırada bulunuyor.

24. randevu

Başakşehir ile Galatasaray, Süper Lig’de bugüne değin 23 kere aleyhinde karşıya geldi. Laf konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 11 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Turuncu-lacivertliler ise rakibini 7 kere mağlup etti. 5 maç ise berabere sona erdi. Aslan’ın 37 golüne, Bozbaykuşlar 34 golle karşılık verdi.

İki takım aralarında ligin ilk yarısında Türk Telekom Stadyumu’ndaki maçı Başakşehir 1-0’lık skorla kazanmıştı.

Son 5 maç

Başakşehir ile Galatasaray arasında oynanan son 5 maçta denklik söz konusu. Bu karşılaşmalarda iki takım 2’şer başarı alırken, 1 yarışma ise beraberlikle sona erdi. Turuncu-lacivertliler 8 kere gol sevinci yaşarken, sarı-kırmızılılar ise 6 kez muhalif fileleri havalandırdı.

Ayrı skorlar

Başakşehir, Galatasaray’ı 5-1 ve 4-0 mağlup ederek rakibine karşısında en farkı skorları aldı. Sarı-kırmızılılar ise turuncu-lacivertlileri en bambaşka 4-1 ve 3-0’lık skorlarla mağlup etti. İki takım aralarında ayrıca 3-3 gibi gollü bir yarışma da bulunuyor.

Galatasaray, deplasmanda en son 2015 yılında kazandı

Galatasaray, Başakşehir’e karşı deplasmanda son galibiyetini 3 Ekim 2015’te aldı. Söz konusu müsabakada sarı-kırmızılıların başında Hamza Hamzaoğlu yer alırken, turuncu-lacivertlileri ise Abdullah Avcı çalıştırıyordu. Müsabakada Aslan’ın gollerini Lukas Podolski ile Umut Bulut kaydetmişti.

Ali Palabıyık yönetecek

Bu manâlı karşılaşmada FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık düdük çalacak. Palabıyık’ın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Tugay Kaan Numanoğlu olacak. Ankara Bölgesi hakemi olan Ali Palabıyık’ın yönettiği müsabakaların yüzde 43’ünde ev sahibi takım, yüzde 30’unda deplasman takımları galip geldi. Maçların yüzde 27’si ise berabere bitti. Palabıyık’ın maç başına 5.08 sarı kart, 0.39 kırmızı kart ortalaması bulunuyor.

Oğuzhan Ort

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.