DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

MediaTek yüz tanıma konusunda Apple’a rakip oluyor

07.09.2018
A+
A-

Helio P60 işlemcisi ile sınıfının en başarılı işlemcilerinden birine imza atan MediaTek, yüz tanıma teknolojisinde de önemli hamleler yapacak. Apple’ın iPhone X modelinde sunduğu Face ID özelliği, 3D Structured Light olarak adlandırılan teknolojisi sayesinde, pazardaki en başarılı yüz yanıma teknolojisi olarak yorumlanıyor. Bu teknoloji, yüksek maliyeti nedeniyle, Android ekosisteminde, Mi 8 Explorer Edition ve Oppo Find X gibi nadir modellerde yer alıyor. MediaTek ise bu duruma bir son verme hedefinde!

Uygun fiyatlı telefonlarda da görmeye başladığımız yüz tanıma özelliği, donanımsal bileşenleri olması gerektiği gibi olmamasına rağmen, ön kamera destekli bir şekilde sağlanıyor. MediaTek, maliyeti çok fazla yükseltmeden, iPhone X modelinde yer alan teknolojinin uygulanabileceğine inanıyor.  Şirketin Active Stereo olarak adlandırdığı teknoloji Helio P60 ve Helio P22 işlemcileri ile uyumlu olacak.

Sistemin çalışma mantığında ise bir kızılötesi projektör ve iki kızılötesi lens var. Bu lenslerden biri Machine Learning destekli yüz tanıma algoritması için diğeri ise alan derinliği ölçümünü hızlandırmak için kullanılacak. Active Stereo Depth Engine şu anda Helio P60 ve Helio P22 işlemcilerinde yer alıyor. Şu an için, güzellik modu ve bokeh fotoğraflarda derinlik ölçümü için kullanılan bu yapı, uygun donanımlar ile çok daha işlevsel hale gelecek.

Casper VIA A3 Plus inceleme!

Casper VIA A3 Plus’ın inceleme videosu ile karşınızdayız. Bir süredir kullandığımız telefonu, merak edilen yönleriyle, sizler için inceledik. Casper VIA A3 Plus inceleme videomuz yayında!

Yukarıda bahsettiğimiz teknolojinin kızılötesi projektör ve lensleri Himax firması tarafından üretilirken, işin yazılım noktasında ise Vision Technology Face++ isimli şirket yer alıyor. Bu teknolojinin Apple’ın Face ID ve Vivo tarafından duyurulan TOF (Time of Flight) teknolojilerine göre kıyaslamaları da önümüzdeki dönemlerde karşımıza çıkacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.