DOLAR 32,4422
EURO 34,7886
ALTIN 2.476,06
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

MediaTek Helio P22 duyuruldu!

23.05.2018
A+
A-

Helio P22, orta seviye mobil endüstrisinin 12 nanometre FinFET üretilen ilk çipseti olması ile öne çıkıyor. Ürünün hızı ile yapay zeka işlevi sağlayabilmesi, daha iyi kameralara güç vermesi ve daha verimli yüksek hızlı veri bağlantılarına izin vermesi göz dolduruyor.

8 çekirdekli işlemci 2.0 GHz saat hızındaki Cortex-A53 çekirdeklerinden oluşuyor. Tek kamera için 21 Megapiksel, çift arka kamera içinse 13 Megapiksel + 8 Megapiksel sensör desteğini sunan ürün ile saniyede 30 kare ile video kaydı gerçekleştirmek mümkün. Ayrıca, gerçek zamanlı bokeh ön izlemesi için son derece yetenekli donanımsal derinlik motoru detayını da es geçmemek gerek.

Bunlarla da sınırlı kalmayan çipset, orta segment pazarında görmeye alışık olmadığımız yüksek ekran çözünürlükleri için de destek sunuyor. MediaTek örnek olarak, 20:9 oran ve 1600 x 720 piksel çözünürlük paylaşıyor. Ek olarak Bluetooth 5.0, 802.11ac Wi-Fi hızları ve çift SIM kart ile LTE bağlantısı da dikkat çekiyor.

Orta segment akıllı telefon pazarında giderek daha iyi akıllı telefonlar görüyoruz. Bunların büyük kısmı 200 dolar altı fiyatlar ile tüketicileri cezbedebiliyor. MediaTek bu yeni çipset ile yüksek fiyatlı amiral gemileri yerine tüketicileri orta segment modellere daha fazla çekmek amacını güttiüklerini ifade ediyor.

Üretimine başlanmış olan Helio P22 serisi, 2018 yılının üçüncü çeyreği içerisinde akıllı telefonlarda kendisini göstermeye başlayacak. Bakalım, bu çipseti kullanan ilk akıllı telefon hangisi olacak?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.