DOLAR 32,2412
EURO 34,8026
ALTIN 2.439,70
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Meclis Başkanlığı seçimi için AKP’de 2 kişinin ismi geçiyor

09.06.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Veli Toprak’ın haberine kadar TBMM Başkanlığı için 2-12 Temmuz tarihleri aralarında seçim yapılacak. İlk iki turda seçilmek için 400 milletvekilinin desteği, üçüncü turda ise 301 oy gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, adaylık müracaatı öncesinde AKP’li milletvekilleriyle grup toplantısı yapması bekleniyor.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENTİSİ

AKP kulislerinde, 1.5 yıldır bu görevi yürüten TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un en güçlü aday olduğu konuşuluyor. Şentop, Binali Şimşek’ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için ayrılması üstüne 24 Şubat 2019’dan başkan seçildi.

Kulislerde ismi adaylık için geçen Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz hafta vekillerle bir araya gelmesi ‘tekrar aday mı?’ sorularına neden oldu. Şimşek, adaylığı konusunda renk vermedi.

Binali Şimşek’ın, kabine değişikliğini beklediği ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini istediği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.