Maydonoz Döner Operasyonunda Gözaltı Sayısı 372’ye Ulaştı
Maydonoz döner operasyonunda gözaltı sayısı 372’ye ulaştı. Olayın detayları, gözaltına alınanların kimlikleri ve operasyonun arka planı hakkında bilgi edinmek için makalemizi okuyun.
Maydonoz Döner Operasyonu Sürüyor
Maydonoz Döner isimli restoran zincirine yönelik yapılan operasyon kapsamında yürütülen soruşturma devam ediyor. FETÖ’nün finansal yapılanmasına ilişkin döner restoran zincirine yönelik gerçekleştirilen operasyonların kapsamı genişliyor. Şu ana kadar operasyon düzenlenen il sayısı 32’ye ulaştı ve gözaltına alınan kişilerin sayısı da 372’ye yükseldi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliye süreçlerine sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından nöbetçi hakimliklerine çıkarılan şüphelilerden 4’ü kamu çalışanı olmak üzere toplam 126 kişi tutuklandı. Şüphelilerden 156’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 90 kişiyse emniyet ve savcılıklardan serbest bırakıldı.
Aralarında Hakim ve Kamu Görevlileri de Bulunuyor
Döner şirketinin yönetim kurulu başkanı Ö.Ş. ve 6 yönetim kurulu üyesinin de aralarında bulunduğu şüpheliler, güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında, FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen hakimler ve kamu görevlilerinin de bulunduğu öğrenildi.
Ne Olmuştu?
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 Şubat’ta sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Antalya merkezli olarak 31 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı düzenlenen Kıskaç-40 operasyonunda, bir döner restoran zinciri üzerinden örgüte finansman sağladığı tespit edilen, aralarında kamu personeli 10 kişinin de bulunduğu 353 şüphelinin yakalandığını bildirmişti.
Eski Çalışanın İtirafları
Maydonoz Döner restoran zincirine yönelik düzenlenen FETÖ operasyonunda, ilginç ayrıntılar ortaya çıkmış durumda. Restoran zincirinin şubelerinden birinde çalışmış olan R.Ö. isimli kişi, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığı anlaşılınca, ciro düşüşü ve iş yerindeki dağınıklık gibi bahanelerle mobbing uygulandığını iddia etti. R.Ö.’nün, ciro artışları ve kamudan ihraç edilen FETÖ şüphelilerinin toplantılarına ilişkin CİMER’e yazdığı bir itiraf mektubu bulunduğu belirlendi.
Savcılık tarafından ifadesi alınan R.Ö., örgütle bağlantısını bildiği bir arkadaşının referansıyla garson olarak işe başladığını ifade etti ve birçok itirafta bulundu. Bu süreçte, restoran zincirinin içindeki FETÖ bağlantılarını ve yapılanmaları da gözler önüne serdi.