DOLAR 32,1994
EURO 34,9720
ALTIN 2.506,71
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Mavi ışık nedir? Mavi ışık cildinizi nasıl etkiler?

22.06.2020
A+
A-

Mavi ışık nedir ABONE OL

Mavi ışık nedir?

Güneş ışığı mavi ışığın belli başlı kaynağıdır ve gün ışığında açık havada elde etmek, çoğumuzun bu ışığa maksimum maruz kaldığı yerdir. Ama floresan ve LED ışıklandırma ve düz ekran televizyonlar da dahil edinmek üzere birçok insan yapımı, kapalı mavi ışık kaynağı vardır.

En önemlisi, bilgisayarların, elektronik dizüstü bilgisayarların, zeki telefonların ve öteki dijital cihazların ekranları kayda değer miktarda mavi ışık yayar.

Bu cihazların yaydığı HEV ışığı miktarı güneş tarafından yayılanın sadece bir kısmıdır. Ama insanların bu cihazları kullanarak harcadıkları vakit ve bu ekranların kullanıcının yüzüne yakınlığı, mavi ışığın göz sağlığı üstünde olumsuz etki yaratmasına neden olur.

Konsantre mavi ışık enerjisi kaynaklarına uzun vakit maruz kalmak; ciltte renk değişiklikleri, iltihaplanma ve cildin yüzeyinin zayıflaması dahil olmak üzere bazı deri hasarlaına niçin olabilir.

Basitçe anlatmak icabında, mavi ışık ciltte foto yaşlanmaya niçin olan gerginlik faktörlerini özendirme eder. Foto yaşlanma, pozitif ışığa maruz kaldığınızda gerçekleşir

Dijital cihazlardan gelen mavi ışıktan kaynaklanan göz hasarı hakkındaki mevcut görüş karışıktır ama birçok göz sağlığı uzmanı mavi ışığın bir sorun olamayacak değin kuvvetsiz olduğunu bahis ediyor.

Konu hakkında belirlenmiş olan şey ise, gece akıllı telefonlardan ve benzerlerinden mavi ışığa maruz kalmanın vücudumuzun sirkadiyen ritmi olarak tanıdık doğal uyuyup/uyanma döngüsünü bozmasıdır. Bu biçimsizleşme, kilo alımı ve düşük kaliteli uyku dahil elde etmek üzere farklı alanlara yönlendirilmiş afiyet sorunlarına yol açabilir.

Mavi ışık koruması için basit bir çözüm, telefonunuzu ve tabletinizin ekranını mavi ışık ekran kalkanı ile örtmektir.

Doktorunuz mavi aydınlatılmış bir yüz bakımı önermediği sürece, cildinizi bu ışığa maruz kalmadan kaynaklanan potansiyel hasarlardan korumanız gerekir.

Cildinizde mavi ışık hasarını önlemeye yardım etmek için antioksidanlarla yüklü serumlardan yararlanın.

Cildi UV ve mavi ışığın en konsantre kısımlarından gözetmek için daima antioksidan yüklü geniş spektrumlu bir güneş kremi uygulayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.