DOLAR 32,2542
EURO 35,0600
ALTIN 2.470,16
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Mat saçları canlandıracak bentonit kili maskesi tarifi

24.07.2020
A+
A-

Bentonit kilinin saça faydaları nelerdir ABONE OL

Bentonit kilinin saça faydaları nelerdir?

Bir tür volkanik kül olan ve toz halinde satın alabileceğiniz bentonit kili, çeşitli besleyici öğeler ve mineraller içeren kokusuz bir toz. Saç bakımında kullanıldığında saç derisindeki fazla kiri ve yağı söküp alarak saçları temizliyor; kuru saç derisi, yıpranmış saç telleri, elektriklenme, kepek ve matlaşma gibi pek çok saç problemini ortadan kaldırıyor.

Bentonit kili maskesi malzemeleri

Bentonit kili maskesi malzemeleri

1 bardak toz bentonit kili, 1 buçuk bardak su, yarım bardak elma sirkesi ve metal olmayan bir kap ile kaşık.

Bentonit kili maskesi nasıl hazırlanır

Bentonit kili maskesi nasıl hazırlanır?

Bentonit kilini kaba alın. Suyu ekleyin. Metal olmayan bir kaşıkla karıştırarak yumuşak bir macun elde edin. Gerektiğini düşünüyorsanız biraz daha su ekleyin. Daha sonra sirkeyi ekleyip güzelce karıştırın. Maskeniz kullanıma hazır!

Bentonit kili maskesi nasıl kullanılır

Bentonit kili maskesi nasıl kullanılır?

Saçlarınızı nazik bir şampuanla yıkayıp kir ve yağdan kurtularak başlayın. Saçlarınız hala nemliyken hazırladığınız maskeyi saçlarınıza kökten uca uygulayın. Saç tellerinizin tamamen bentonit kille kaplandığından emin olduktan sonra bir duş maskesi takıp 20 dakikaya kadar bekleyin. Maskenin kurumamış olması gerekiyor. Kurursa saçınızdan çıkması zorlaşır. 20 dakikanın sonunda ılık suyla duş alın. Saçınızda kil kalmadığından emin olun. Daha sonra saçlarınızı kendi başına kurumaya bırakın. Bu maskeyi ayda 1 veya 2 kez uygulayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.