DOLAR 32,4478
EURO 34,7388
ALTIN 2.438,75
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Maske Takarken Bu Hataları Yapmayın

29.07.2020
A+
A-

Tüm dünyayı durma noktası getiren Koronavirüs salgını, binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Kimisinde hafif seyrederken kimisinde oldukça ağır seyreden Koronavirüse karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. Maske zorunluluğu getirilmesi alınan önlemlerin başında geliyor. Ancak birçok kişi maske kullanımında çeşitli hatalar yapıyor. Bu hatalar riskin daha da artmasına neden oluyor. Sizin için maske kullanımında yapılan hataları bir araya getirdik. İşte detaylar…

MASKEYİ DOĞRU OTURTMAMAK

Maske takıyor olmanız virüse karşı ne sizin ne de çevrenizdeki insanların korunduğu anlamına gelmiyor. Çünkü yüzünüze tam ve doğru şekilde oturtulmayan maskeler korunmaktan ziyade daha fazla risk teşkil ediyor. Bu nedenle gerçek bir koruma sağlamak için maskeyi burnunuzu ve çenenizi tam kapatacak şekilde takmanız gerekiyor.

MASKEYE DOKUNMAK

Maske taktığınızda tam bir korunma istiyorsanız konuştuğunuz esnada veya başka bir alana temas ettikten sonra maskenize dokunmayın, aşağı indirmeyin. Çünkü bu durum dokunduğunuz yüzeyde virüs varsa kapmanıza veya yaymanıza neden olabilir.

MASKE TAKMADAN ÖNCE ELLERİ YIKAMAMAK

Evden çıkmadan önce mutlaka maske takılması gerekiyor. Ancak maskenizi takarken ellerinizi mutlaka yıkamalısınız. Özellikle dışarıda maske değişimi yapacaksanız veya maskenizde herhangi bir düzenleme yapacaksanız mutlaka elleriniz yıkamalısınız. Bu şekilde virüsün yayılmasını engellemiş olursunuz.

BEZ MASKEYİ YIKAMAMAK

Uzmanlar, bez maskelerin tekrar tekrar kullanılmasını iç çamaşırının yıkanmadan tekrar giyilmesine benzetiyor. Bu nedenle bez maske kullanıyorsanız her günün sonunda maskenizi mutlaka su ve deterjanla yıkamanız gerekir.

KULLAN-AT MASKELERİ TEKRAR KULLANMAK

Uzmanlar kullan-at maskelerin tekrar tekrar kullanılmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dair uyarıyor. Çünkü tekrar tekrar kullanılan maskelerin filtreleri aşınıyor, lastikleri gevşeyebiliyor, koruma etkisi azalıyor ve yüzünüze tam oturmayabiliyor.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüste Umut Vadeden Gelişme!

Koronavirüste Umut Vadeden Gelişme!

Bilim İnsanları Yanıtladı: Koronavirüs Yarasaları Neden öldürmüyor?

Bilim İnsanları Yanıtladı: Koronavirüs Yarasaları Neden öldürmüyor?

Uzmanlar Uyardı: Koronavirüs Etin Üzerinde Yaşayabiliyor!

Uzmanlar Uyardı: Koronavirüs Etin Üzerinde Yaşayabiliyor!

Korona Yüzünden Dişlerinizi Kaybetmeyin

Korona Yüzünden Dişlerinizi Kaybetmeyin

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.