DOLAR 32,5968
EURO 34,8683
ALTIN 2.494,71
BIST 9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Mars ve Ay sabaha aleyhinde bir araya geliyor Gelecekte yeni hayat alanımız olmaya aday Mars ve Ay’ın bağlı yandan gelişini izleyebileceğimiz bir doğa…

14.05.2020
A+
A-

Dünya’nın uydusu olan Ay, etki alanında dönerken zaman zaman güzel görüntülerin oluşmasını sağlıyor. Bu gece Mars ve Ay’ı gökyüzünde bağlı yandan göreceğiz. Bilimsel açıdan bakarsak Mars, gökyüzünde Ay’a en yakın görüneceği konuma gelecek.

Bağlı yana gelmiş gibi göreceğiz çünkü doğrusu Mars ve Ay’ın mesafesi, Ay ile Dünya’nın arasındaki mesafeden 425 kat daha artı. Yani bu harikulade gökyüzü olayı, sadece görsel açıdan gerçekleşecek.

14 ve 15 Mayıs 2020 saat 10.00 (EST)’da gerçekleşecek olan bu birleşme Türkiye saati ile her iki gün için de sabaha aleyhinde 05.00 sıralarında, güneşin doğuşundan bir saat öncesinde izlenebilecek.

Mars ve Ay’ın birlikteliğinin yanı sıra bu gece Jüpiter ve Satürn’de normalden daha parlak görünecek. Gökyüzündeki en aydınlık dördüncü karoser olan Jüpiter, bu gece çok daha aydınlık görünecek ancak en aydınlık konumunda olmayacak.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.