Marmara Bölgesinde Artçı Depremler ve Güncel Durum
Marmara Bölgesinde son depremler, artçı sarsıntılar ve güncel gelişmeler hakkında detaylı ve güvenilir bilgiler. Deprem riskine karşı bilinçli olun.
Silivri’de Meydana Gelen 6,2 Büyüklüğündeki Depremin Ardından Güncel Gelişmeler
Geçtiğimiz günlerde, Marmara Denizi’nde büyük bir deprem meydana gelmiş ve büyüklüğü 6,2 olarak kaydedilmiştir. Bu sarsıntı sonrası bölgedeki artçı depremler devam ederken, bu sabah saat 07.18’de Büyükçekmece açıklarında 3,8 büyüklüğünde yeni bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin 6,84 kilometre derinlikte gerçekleştiğini ve bölgedeki sarsıntının hissedildiğini açıkladı. Vatandaşlar, depremi farklı ilçelerde hissetti ve sosyal medyada paylaşımlarda bulundu.
NACİ GÖRÜR: STRES ALAN DEĞİŞİMLERİ DEVAM EDİYOR
Depremin hemen ardından, uzman jeofizikçi Prof. Dr. Naci Görür açıklama yaptı. Prof. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Kumburgaz Fay Zonunda gerçekleştiğini ve bu bölgede stres alan değişimlerinin devam ettiğini belirtti. Bu durumun, bölgedeki fay hatlarının hareketlilik düzeyinin henüz normale dönmediğinin göstergesi olduğunu ifade etti.
İstanbul’da 23 Nisan Gününde Meydana Gelen 6,2’lik Deprem
İstanbul, 23 Nisan günü saat 12.49’da 6,2 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsılmıştı. Yaklaşık 13 saniye süren bu sarsıntı, kentte büyük paniğe neden olmuş ve birçok vatandaş panik halinde dışarı çıkmıştı. Neyse ki, bu depremde can kaybı veya ciddi yaralanmalar yaşanmamıştı. Ancak, deprem sonrası bölgede çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi ve halk arasında ciddi bir korku hakim oldu.
İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Deprem Raporu
İTÜ tarafından hazırlanan detaylı rapora göre, 6,2 büyüklüğündeki bu ana depremin ardından faydaki enerjinin sadece %12’sinin boşaldığı tespit edildi. Bu veriler, bölgedeki fay hattının büyük bir depremi henüz tamamlamadığını ve daha büyük tehlikelerin olabileceğine işaret ediyor. Prof. Dr. Cenk Yaltırak, bu konuda yaptığı açıklamada, “Fayda ciddi bir enerji birikimi mevcut. Bu, büyük depremin habercisi değil, ama stres boşaldı diyemeyiz. Fay hatlarındaki hareketlilik devam ediyor.” ifadelerine yer verdi. Bölgedeki uzmanlar, olası yeni depremler konusunda vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor.
NTV ve diğer haber ajansları, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ederek kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor.