DOLAR 32,2181
EURO 34,7486
ALTIN 2.411,86
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Market Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

24.04.2020
A+
A-

Bütün dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin yaşamını kaybetmesine niçin olan Coronavirüsünün bambaşka yüzeylerde günlerce kalabildiği biliniyor. böylece markette alışveriş yaparken ve gıdaları temizlerken uyarı edilmesi gereken bazı noktalar var. Doç. Dr. Özlem Güntürk Yalçın’ın konuya ilişkin tavsiyelerde bulundu. İşte teferruat…

ÖNCELİKLE LİSTE YAPIN

– Markete çıkmadan önce gereklilik listesi hazırlayın. Bu sayede vakit kaybetmeden ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, mekan ve kişilere ast bulaş riskini azaltabilirsiniz.

– Solunum yolunda herhangi bir rahatsızlığınız varsa markete gitmeyin. Başka birinden takviye isteyin ya da online olarak alışveriş yapın. 60 yaş üzerindeki kişilerin de kimsesiz alışverişe gitmesine müsaade etmeyin.

– Alışverişe muhtemel olduğunca bir kişinin gitmesini sağlayın.

BEZ TORBA KULLANIN

– Alışverişe bu vesileyle minimum 2 gün önce kullanıp havalandırdığınız kumaş alışveriş torbalarını kullanın.

– Özellikle son günlerde ülkemizdeki vaka sayısındaki artışı göz önünde bulundurarak önlemlerinizi artırarak markete sırası gelmişken mutlaka maske ve eldiven takın.

AMBALAJLARI ATIN

– Online olarak yaptığınız alışverişlerde paketli ürünlerin mutlaka paketlerini kapının önünde çıkarın ve atın. İçeri aldığınız ürünlerde de yıkayabileceklerinizi yıkayıp balkonda bekletin.

– Dıştan yemek siparişi verdiğiniz vakit paketleri eldivenle açarak ürünü çıkarın. Isıtın ve o kadar tüketin.

– Derin dondurucular virüsü öldürmek için tehlikesiz olmadığı için dondurulmuş ürünleri seçim etmeyin. Satın alırsanız da mutlaka ambalajından çıkartın.

– Alışveriş işleri bittikten sonradan ellerinizi su ve sabunla minimum 20 saniye her tarafında efendice dezenfekte edin.

TENHA SAATLERDE GİDİN

– Alışverişe mümkün olduğunca kimsenin olmadığı saatler yapmayı tercih edin. Uyumlu temizliğinin yapıldığı marketlerden alışveriş yapmaya itina gösterin.

– Alışverişe başlamadan önce mutlaka elinizi ve kullanacağınız market arabasının tutamaç kısmını dezenfekte edin.

– Bulunduğunuz reyondaki kişilerle aranızdaki iki metrelik mesafeyi koruyun. Mümkünse aynı anda benzer raftan alışveriş yapmayın.

NAYLON POŞET UYARISI

– Satın aldığınız ürünleri, mümkünse balkonda bir zaman havalanmasını sağlayın. Poşetleri hiçbir şekilde mutfağın içerisine sokmadan direkt olarak balkona götürün. Ardından ellerinizi su ve sabunla adamakıllı yıkayın.

– Virüs karton kutuların üzerinde 24 saate yakın kalabildiği için mümkünse ürünleri karton ambalajından çıkarak saklayın. Cam ya da plastik gibi yıkanabilir ambalajları yıkayın, öteki ürünleri ise sabunlu bezle sildikten sonra yerleştirin. Poşetli ekmekleri ambalajından çıkarın.

– Sebzelerinizi elinizi sürmeden buzdolabına temiz bir buzdolabı poşetiyle yerleştirin. Meyveleri ise sirkeli suda beklettikten sonradan tek tek ve ovalayarak yıkayın.

İLİşKİLİ HABERLER Coronavirüs Salgınının Otomobil Bayilerine Verdiği Zarar Hesaplandı

Coronavirüs Salgınının Otomobil Bayilerine Verdiği Hasar Hesaplandı

Irak'ta Coronavirüs Kısıtlamaları Gevşetiliyor

Irak’ta Coronavirüs Kısıtlamaları Gevşetiliyor

Düğün Sevdası Coronavirüse Davetiye Çıkardı

Düğün Sevdası Coronavirüse Davetiye Çıkardı

Van'da Coronavirüs Vakalarını Gizleyen Muhtara Soruşturma

Van’da Coronavirüs Vakalarını Gizleyen Muhtara Soruşturma

İLİşKİLİ GALERİLER Galata Sokaklarında Coronavirüs Temizliği

Galata Sokaklarında Coronavirüs Temizliği

Burak Hakkı Coronavirüs Salgını Sona Erdikten Sonra Neler Yapacağını Anlattı

Burak Hakkı Coronavirüs Salgını Sona Erdikten Sonradan Neler Yapacağını Anlattı

Ankara Şehir Hastanesi'nde Coronavirüs Teşhis ve Tedavi Süreçleri Görüntülendi

Ankara Büyük Kasaba Hastanesi’nde Coronavirüs Teşhis ve Tedavi Süreçleri Görüntülendi

Nilüfer’den Coronavirüs Paylaşımı

Nilüfer’den Coronavirüs Paylaşımı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.