DOLAR 32,2050
EURO 35,0386
ALTIN 2.471,55
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Mark Zuckerberg: WhatsApp’ta Her Gün 100 Milyar Mesaj Gönderiliyor

30.10.2020
A+
A-

WhatsApp, yaklaşık 10 yıllık tarihinin neredeyse tamamında en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olmayı başardı. An itibarıyla kullanıcı sayısı 2 milyarı aşmış olan WhatsApp, yıllardır ‘dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması’ unvanını taşımaya devam ediyor.

Dün gece gerçekleştirilen Facebook’un üç aylık mali durum toplantısında söz alan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, kullanıcı sayısı ve aktif kullanım açısından rakiplerinin yanına bile yaklaşamadığı WhatsApp’ta günde yaklaşık 100 milyar mesaj gönderildiğini bildirdi.

whatsapp

Aslına bakacak olursak WhatsApp’ın Facebook Messenger, iMessage, WeChat gibi güçlü rakipleri de bulunuyor. Hatta Çin merkezli bir uygulama olan WeChat’in kullanıcı sayısı 1 milyarı aşmış durumda. Buna rağmen WeChat, günlük mesajlaşma hacminde WhatsApp’ın epey gerisinde kalıyor.

Dönemin WhatsApp CEO’su olan Jan Koum, 2014 yılında yaptığı açıklamada WhatsApp’ta günde yaklaşık 50 milyar mesaj gönderildiğini belirtmişti. WhatsApp’ın o zamanlar 500 milyondan az, bugün ise 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olduğunu düşünürsek WhatsApp’ın kullanıcı sayısına kıyasla kullanım ortalamasının düşüş gösterdiğini ifade edebiliriz. Elbetteki bu düşüş, WhatsApp’ın dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.