DOLAR 32,2919
EURO 35,0340
ALTIN 2.477,80
BIST 10.565,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Manuel Charr: ‘Mike Tyson’ı, Türkiye’ye getirmek istiyoruz’

25.05.2020
A+
A-

Efsane boksör Mike Tyson’ın ringlere geri döneceğini açıklamasının arkasından bir süredir rakip arayan ve her maç öncesinde Türkiye’de yaptığı hazırlıklarla bilinen WBA Dünya Şampiyonu, Müslüman boksör Mahmoud ‘Manuel’ Charr, Tyson’la görüşmelere başladı. Bu maçı Türkiye’de oynamak istediklerini söyleyen Charr, “Türkiye’de şirketleri olan menajerim Christian Jager da Türkiye’yi fazla seviyor. Diamond Yükseklik Promotion ve Global Sports Management’in menajeri Christian Jger ve Bernd Trendelkamp bu karşılaşmayı onaylayarak, Amerika’daki avukatları Pat English aracılığıyla (Dünya Boks Birliği) WBA’ya ilettiler” ifadelerini kullandı.

Jager: “Teklifimizi ilettik”

Christian Jager, Charr için muhalif arayışı içinde olduklarını ifade ederek, “2017 yılında kazandığımız WBA Dünya Şampiyonluğu kemerini farklı alanlara yönlendirilmiş aksilikler sebebiyle bir türlü savunamadık. Dünya Doping Kurulu’nun yanlış test kararı ve peşinde korona virüs krizi, yaptığımız tüm planları alt üst etti. Bu durum bize çok zaman kaybettirdi ama hemen her şeye hazırız. Boksun duayeni Mike Tyson’a teklifimizi ilettik. Tyson’un formunun mükemmel olduğu gözleniyor. Baştan dünyaya hoş bir boks ziyafeti çektirmek için bizi çok heyecanlandırıyor” açıklamasını yaptı.

Trendelkamp: “Maça hazırız”

Mahmoud ‘Manuel’ Charr’ın promotörü Bernd Trendelkamp da uyuyan devin uyandığını belirterek, “Tyson’un yayınladığı son videolarda içindeki savaşçı ruhun baştan uyandığını ve her tarafta ringlere dönmek istediğini açıklaması bizi fazla heyecanlandırdı. Böyle bir efsaneye aleyhinde ringe çıkmak isteriz. Sanırım önce 4 rauntluk bir takviye maçı yapacak. Arkasından bizim WBA 12 rauntluk dünya şampiyonluk maçı için ringe çıkabilir. Şu lahza Charr’ın elinde olan WBA dünya üstünlük kemerini daha önce 11 defa Mike Tyson ve 13 kere Muhammed Ali kazanmıştı” diye konuştu.

Vedat Alyaz: “Tyson 53 yaşında”

Diamond Boy Promotion ve Global Sports Management’in Basın Danışmanı Vedat Alyaz, Tyson’un 15 yıldır ringe çıkmadığını belirterek, “2003 yılında iflas ettiğini ifade eden Mike Tyson, o güne değin 300 milyon dolar kazanmıştı. En son 11 haziran 2005’te İrlandalı Kevin McBride’a karşı ringe çıkı ve kondisyonu düşük olduğu için kendisinden 15 cm uzun olan genç rakibi karşısındaki raunt aralarında maça devam edemeyeceğini açıkladı. Bu karşılaşmadan beş buçuk milyon dolar kazanan Tyson’u 20 bin kişi izlemişti. Fırsat buldukça Türkiye’ye gelen 35 yaşındaki Müslüman boksör Mahmoud Charr bu maça çıkmayı fazla istiyor. Kendisi Türkiye aşığı ve daha önce iki defa de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmişti” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.