DOLAR 32,4532
EURO 34,7313
ALTIN 2.441,41
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Mansur Yavaş Ulu Önder Atatürk’ün mirasına sahip çıktı

22.10.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Deniz Ayhan’ın haberine göre Ankara’nın su ihtiyacının karşılanması için Ulu Önder Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete giren ve 1994 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikten sonra bakımsız bırakılıp, harabeye dönen Çubuk Barajı ve Atatürk Evi, 29 Ekim’de hizmete açılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaptığı temizlik çalışmalarıyla barajdaki 26 yılın çöpünü temizledi, bakımsızlıktan çürüyen Atatürk Evini de onardı.

Başkan Mansur Yavaş, Atatürk tarafından kullanılan Atatürk Köşkü’nde yapılan tadilat çalışmaları tamamen tamamlandığını söyledi ve ekledi: “Artık köşkte o döneme ait tarihi nitelikte resimler sergilenecek.”

Çubuk 1 Baraj Gölü’nün çehresi de değişirken çevre mahallelere de yayılan kötü koku da kalmadı. Mansur Yavaş, barajın ve Atatürk Evi’nin halini görünce 29 Temmuz’da çalışma başlatmış ve bu alanın temizleneceğini ve Atamızın mirasına sahip çıkılacağının sözünü vermişti.

“Sözümüzü tuttuk değerlerimize sahip çıktık…”

Başkan Mansur Yavaş, “Atatürk’ün mirasına sahip çıkma sözümüzü tuttuk. Ankara’mızın hiçbir değeri artık kaderine terk edilmeyecek” dedi.

Barajda piknik alanları yürüyüş yolları olacak

Cumhuriyet’in ilk barajı olan Çubuk 1 Baraj Gölü mesire alanı olarak da kullanılacak. 413 bin metrekarelik bir alana sahip Çubuk-1 Barajı, piknik alanları, yürüyüş yolları ve oyun alanları ile Başkentliler için en büyük açık yeşil alanlardan biri olacak.

Atatürk, 1936 yılında Çubuk Barajı’nın yapımını yerinde incelemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.