DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Manisa’da İlk Yerel Afet Gönüllüleri Ekibi Kuruldu

Manisa’da ilk yerel afet gönüllüleri ekibi kuruldu. Afetlere karşı hazırlık ve müdahalede önemli bir adım. Detaylar için haberimizi okuyun.

28.07.2025
A+
A-

Manisa’da ilk defa bir mahalle muhtarlığı öncülüğünde, toplumun afetlere karşı bilinçlenmesini ve hazırlıklı olmasını amaçlayan yeni bir girişim başlatıldı. Şehzadeler ilçesine bağlı İbrahim Çelebi Mahallesi’nde kurulan ve sadece 20 kişilik gönüllü ekip, bölgedeki diğer mahalleler için örnek teşkil etmeyi hedefliyor. Bu ekip, mahalle sakinlerinin aktif katılımıyla oluşturulmuş ve bölgedeki ilk yerel afet gönüllüleri grubunu temsil ediyor. Muhtar Meliz Mısırlıoğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen bu proje, Manisa genelinde de geniş yankı uyandırmaya başladı.

Gönüllüler, Manisa AFAD İl Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen kapsamlı eğitimleri tamamladıktan sonra resmi belgelerini aldı. Eğitim programları, afet bilinci ve farkındalık, ilk yardım, temel yangın söndürme, afet haberleşmesi (telsiz kullanımı) ve hafif arama-kurtarma gibi kritik konuları kapsıyordu. Ayrıca, uygulamalı çadır kurma ve düğüm teknikleri gibi pratik eğitimler de düzenlendi. Bu eğitimler, mahallede olası bir afet durumunda hızlı ve etkili müdahale edebilmek adına büyük önem taşıyor.

Mahallede Gerçekleştirilen Eğitim ve Etkinlikler

Mahalle muhtarlığı öncülüğünde kurulan ekibin ilk uygulamalı çalışması, Murat Germen İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Burada, büyük bir aile çadırı kurma ve temel arama-kurtarma teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Muhtar Meliz Mısırlıoğlu, yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar afet farkındalık, ilk yardım ve yangın söndürme eğitimlerini başarıyla tamamladık. Son aşamada, psikoteknik eğitimimiz kaldı ve onu da planladık. Çadır kurma eğitimi, acil durumlara hazırlıklı olmak adına son derece faydalı oldu” dedi.

İlginç bir detay olarak, toplamda 10 gönüllü, 4 gün süren yoğun ilk yardım eğitimi aldı. Bu eğitimler, afet anında hızlı müdahale edebilmek ve hayati öneme sahip ilk yardımı doğru şekilde yapabilmek adına büyük bir önem taşıyor. Gönüllüler, eğitimlerini tamamlayıp belgelerini aldıktan sonra, mahalledeki afet hazırlık çalışmalarına aktif katılım sağlayacaklar.

Manisa’da Bir İlke İmza Atıldı

Muhtar Meliz Mısırlıoğlu, bu girişimle Manisa genelinde ilk kez bir mahallede afet gönüllüleri ekibinin resmi olarak kurulduğunu vurguladı. “Manisa’da, ilçeler dahil olmak üzere ilk afet ekibi kuran mahalle olmanın gururunu yaşıyoruz. Şu an 20 kişilik gönüllü ekibimizi oluşturduk, ancak hedefimiz bu sayıyı artırmak. Mahalle sakinlerinden ve bölge halkından gelen yoğun ilgi ve destekle, sayımızı daha da çoğaltmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Projenin en önemli avantajlarından biri, mahalle sakinlerinin kendi aralarında dayanışma ve bilinç oluşturması. Bu sayede, olası bir afet durumunda hızlı ve koordineli bir şekilde hareket edilerek, can ve mal kayıplarının azaltılması hedefleniyor. Ayrıca, eğitimleri tamamlanan gönüllülerin belgeleri, resmi kurumlar tarafından da tanınıyor ve bu kişiler, afet durumlarında aktif rol almaya hazır hale geliyorlar.

Gelecekte, bölgedeki diğer mahallelerin de benzer eğitimlere katılması ve kendi yerel afet ekiplerini kurması planlanıyor. Bu sayede, Manisa genelinde afetlere karşı alınan önlemler ve farkındalık seviyesi yükselmiş olacak. Muhtar Mısırlıoğlu, “Duyuldukça ve görüldükçe, gönüllü sayımızın artacağına inanıyoruz. Birlikte hareket ederek, mahallemizi ve Manisa’yı daha güvenli hale getireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.