DOLAR 32,5488
EURO 34,9371
ALTIN 2.445,81
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 17°C

Manavgat, Isparta ve Muğla yangınlarında son durum

03.08.2021
A+
A-

MANAVGAT: ÇALIŞMALAR SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Sabah Gazetesi’nin haberine göre Manavgat’ta şu ana kadar 50 bin hektar alan kül olurken, Marmaris ve Bodrum başta olmak üzere pek çok noktadaki yangınlar nedeniyle de ekipler güçlerini bölerek her yangın ile ayrı ayrı ilgilenmek zorunda kalıyor. Yangınlarla mücadelede bugün 7. güne girildi. Birçok cephede savaş verilen yangınlarla ilgili büyük bölümü kontrol altına alındı.

GÜNDOĞMUŞ: ZAMANLA YARIŞ

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Ortakonuş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz’da çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılarak yerleşim yerlerini tehdit etti. Tedbir amaçlı mahalle tahliye edilirken alevlere havadan ve karadan yoğun müdahale gerçekleştirildi. Edinilen son dakika bilgisine göre Rüzgar nedeniyle alevler sürekli yön değiştirdiği için müdahale güçlükle yürütüldü. Ekipler, cansiperane mücadeleyle yangını söndürmeye çalıştı. Yangın nedeniyle tahliye edilen mahalle sakinleri ise Milli Eğitim Müdürlüğünün yurtlarına yerleştirildi.

Bir gazetecinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Gündoğmuş’a helikopter gönderilmediği yönündeki sözlerini hatırlatması üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Doğru bilgi değil, dürüst bir bilgi olmadı maalesef. Kendisinin de bildiği halde, kendisi de bana ‘Ata dostum’ der, ata dostum olduğu halde yakıştıramadığımı kendisine de söyledim.” dedi.

ISPARTA ÇANDIR YANGININDA SON DURUM: SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

Isparta Çandır’daki yangının kontrol altında olduğu, tamamen söndürülmese de ekiplerin yer yer söndürme ve soğutma yer yer de kontrol noktasında çalışmalarına devam ettiği aktarıldı.

137 ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye genelinde 137 yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Öte yandan 6 ilde devam eden 13 yangını da söndürme çalışmaları devam ediyor. Bakan Pakdemirli yaptığı son açıklamada ise İzmir Buca ve Muğla Seydikemer’deki yangınların kontrol altına alındığını duyurdu. Bölgedeki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

“YANGINLARDA SON DURUM: 16 UÇAK 51 HELİKOPTER GÖREV YAPIYOR”

Bakan Pakdemirli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ormanın Kahramanları’nın 6 ilde, 13 farklı yangınla olan mücadelesi devam ediyor. An itibarıyla devam eden yangınlarda toplam 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinası ile 5200 personelimiz görev yapıyor” dedi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDNE AÇIKLAMA

Tüm yangın ekipleri ile son ateş sönene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Pek çok noktada aynı anda başlayan ve henüz kontrol altına alınmayan Antalya Manavgat ve Marmaris yangınlarında maalesef can ve mal kayıpları yaşadık. Diğer yangınlarda da benzer durumların yaşanmaması için canla başla mücadelemiz sürüyor. Antalya’da 2, Muğla’da 5, Adana, Isparta’da ve Denizli’de 1’er adet olmak üzere, devam eden 10 orman yangını için toplam 16 su atan, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinası ve 5 bin 200 personelimiz görev yapıyor” diye belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.