Malatya’da Türkiye Kültür Yolu Festivali Tamamlandı: Konserler, Söyleşi ve Çocuk Etkinlikleriyle Dolu Bir Gün
Malatya’da Türkiye Kültür Yolu Festivali tamamlandı; konserler, söyleşiler ve çocuk etkinlikleriyle dolu bir gün yaşandı.
Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Malatya durağı başarıyla tamamlandı. Final gününde sahneler, çeşitli sanatçıları ve söyleşileri ağırlayarak ziyaretçilere renkli anlar yaşattı. Sarı Kurdelam Sarı: Malatyalı Fahri Anısına başlıklı konserle Cengiz Özkan, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda dinleyicileriyle buluştu.
Sharkıcı Murat Doğru da Fahri Kayahan Salonu’nda sevenleriyle bir araya geldi. Etkinlikler arasında tarihçi-yazar Koray Şerbetçi’nin yapıtları üzerine gerçekleştirilen söyleşi de yer aldı ve Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonu’nda izleyiciyle buluştu. 100. Yıl Kent Parkı’ndaki etkinlikler ise çocuklar için kurulan tiyatro ve oyun alanlarıyla ilgi gördü.
Çocuklar için sahnelenen Meddah Gösterisi ve Ege ile Gaga Çocuk Tiyatrosu, minik ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Ayrıca festivalin kapanış gününde Alişan da 100. Yıl Kent Parkı’ndaki konseriyle hayranlarıyla söyleşiye dönüştü.
Etkinlikler, 4 Ekim’de başlayan program kapsamında tiyatro gösterimlerinden geleneksel el sanatlarına; çocuklara yönelik atölyeler ve çeşitli etkinliklere kadar geniş bir yelpazede ziyaretçilere sunuldu.
Kaynak: AA / Okan Coşkun – Kültür Sanat