Malatya’da 23 Nisan ve TBMM’nin 106. Yıl Coşkusuyla Anıldı
Malatya’da 23 Nisan ve TBMM’nin 106. yıl coşkusu dolu kutlama haberini, milli birlik ve çocuk sevincini yansıtan akıcı bir dil ile sunuyor.
Malatya’da Fırat İlköğretim Okulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 106. kuruluş yıldönümünü kutladı. Sachsen programlar eşliğinde, şehir genelindeki 23 Nisan heyecanı farklı etkinliklerle yaşatıldı.
Battalgazi ilçesindeki okulda çocuklar halk oyunları sergiledi, şiirler okudu ve kutlama programı için hazırlanan gösterilerle sahne aldı. Program, Kahramanmaraş’ta yaşanan tren ve can kayıplarıyla ilgili anmalarla başladı. Okul Müdürü Nurettin Şavur, yaptığı konuşmada, “TBMM’nin açılışının 106. yıl dönümü vesilesiyle çocuklarımıza armağan edilen bu bayramda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırılarda hayatını kaybeden öğrencilerimizi ve kendini siper eden öğretmenimizi de unutmayalım. Ailelerine sabır dileyelim. Eğitim camiamızın başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.
Görüntüler, öğrencilerin hazırladığı gösterilerle süren kutlamaların ardından sona erdi. Etkinliğin düzenlenmesinde emek veren öğretmenler, öğrenciler ve veliler teşekkürlerle anıldı.
Malatya – İhlas Haber Ajansı