DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Makyaj yapmaktan sıkılanlar için makyajsız da iyi görünmenin sırları

01.12.2017
A+
A-

1. Sağlıklı bir cilt

Cildinizin daha sağlıklı görünmesi için bir yemek kaşığı papatya çayını 1 bardak suyla karıştırın ve 30 dakika demlenmeye bırakın. Hafif soğuduktan sonra bir çay kaşığı bal ekleyin ve 2 hafta boyunca kahvaltıdan önce bu çayı için. Cildinizdeki tazelenmiş ve sağlıklı görüntüyü fark edeceksiniz!

2. Daha uzun görünen kirpikler

Hint, badem, susam, dulavrat yağlarını eşit miktarda karıştırıp içine bir ampül e vitamini ekleyin. Bu karışımı küçük bir kavanoza koyup ve her gece yatmadan önce temizlediğiniz bir rimel fırçası ile ya da pamuk çubuk yardımıyla kirpiklerinize sürebilirsiniz. Düzenli kullanımda 2 hafta içinde kirpiklerinizin uzadığını ve çoğaldığını göreceksiniz.

3.Yıpranmış ve kırılmış saçlardan kurtulun

Bakımsız ve kötü görünmenin sebeplerinden biri de elbette saçlar. Kırılmış, yıpranmış ve bakımsız saçlarla makyaj yapsanız da iyi görünmeniz mümkün değil. Makyaj yapmadan güzel ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilmek için saçlarınızın da mükemmel görünmesi gerekiyor. Evde hazırlayabileceğiniz bir maskeyle sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Bir yumurta sarısını çırpın ve yarım bardak katkısız yoğurt ekleyin. Bir yemek kaşığı hint yağı, avokado yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı da ekledikten sonra iyice karıştırın. Bu karışımı ıslak saçınıza uygulayın ve bir bone takarak 1 saat bekletin. Ardından durulayın. Bu maske saçlarınızı besleyecek ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayacak.

4. Nemlendirilmiş pürüzsüz eller

Bakımsız ve kurumuş eller kötü bir izlenim yaratmanıza ve daha yaşlı görünmenize neden olur. Bu yüzden ellerinizi sürekli nemli tutmalısınız. Ellerine yoğun bir bakım yapmak istiyorsanız küçük bir kutu el kremini eşit miktarda sirkeyle karıştırın ve bu karışımı 2 hafta boyunca her gece yatmadan sürün.

5. Düz ve parlak saçlar

Bir muzu soyun ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte blenderdan geçirin. Daha sonra iki yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı katkısız yoğurt ekleyin. Yapışkan ve lapa bir hale gelene kadar karıştırın. Islak saçınıza uygulayın, 30 dakika bekletin ve durulayın. Bu karışımla saçlarınız kabarmayacak ve parlayacak.

6. Güçlü ve beyaz tırnaklar

Güzel ve güçlü tırnaklar için parmaklarınızı limon suyunda bekletebilirsiniz.

7. Siyah noktalardan kurtulun

Evde kendiniz hazırlayabileceğiniz siyah nokta maskeleri ile siyah noktalardan kurtulabilirsiniz. Ama bu maskelerin içinde karbon gibi tıbbi maddeler olduğundan uğraşmak istemiyorsanız hazır siyah nokta bantlarını da kullanabilirsiniz. Temiz ve parlak bir cilt daha sağlıklı görünmenizi sağlar.

8. Çatlamış dudaklar

Belkide güzel ve bakımlı görünmemizi sağlayan en büyük etkenlerden biri sağlıklı duran yumuşak ve bakımlı dudaklar. Bunun için lipstick ya da ruj sürmek zorunda değilsiniz. Evde yapacağınız dudak bakımıyla nemli ve sağlıklı dudaklara sahip olabilirsiniz. Eşit miktarda ekşi krema ve havuç suyunu karıştırın. Bu karışımı dudaklarınıza sürün ve 7 dakika bekledikten sonra durulayın.

9. Beyaz dişler

Bembeyaz ve bakımlı dişler herkesi etkiler. Gülümsemenizle birlikte kendine güveniniz artar. Bu yüzden sağlıklı, temiz ve bakımlı dişler çok önemlidir. Çok ilginç olsa da diş beyazlatma da aktif karbon çok etkilidir. İnternetten satın alabileceğiniz tıbbi kapsül karbonlarla dişinizi fırçalayın ve durulayın. Beyazladığını göreceksiniz!

10. Elektriklenmeyen şekil verilmiş saçlar

Birçok insanın başı elektriklenen saçlarla derttedir. Bu soruna en kolay çözümlerden biri ise maden suyu. Elinizi maden suyuyla ıslatıp saçınıza sürebilirsiniz. Böylece saçlarınız elektriklenmez.

11. Parlak ve sağlıklı bir cilt

Şeker ve domates ise cildinizin harika görünmesi için hem çok kolay hem de çok etkili bir ikili. Domates dilimi üzerine dökeceğiniz toz şekerle yüzünüzü ovarak ölü derilerden kurtulabilirsiniz. Ovduktan sonra yüzünüzde 10 dakika bekletin ev durulayın. Bu uygulamayı haftada 3-4 kez tekrarlayabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.