DOLAR 32,3787
EURO 35,0516
ALTIN 2.326,54
BIST 9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Mağazalara hijyen kabini

10.05.2020
A+
A-

Sabahtan Gazetesi’nden Pınar Çelik’in haberine kadar yarın itibarıyla açılmaya hazırlanan AVM’ler salgın temziliğini hayata geçirirken, sokak mağazalarında prova açılışlara başlayan markalar da hijyen önlemlerini uygulamaya aldı. Buğulu cihazlarla mağazaların havası kesintisiz steril ayla getirilecek. Özel hijyen kabinlerinde denenmiş elbiseler 24 saat UV ışınlarıyla dezenfekte edilecek. İsteyen müşteriye eldiven de verilecek mağazalarda sosyal mesafe çalışanlar kadar teftiş edilecek. Cadde mağazaları ise nano teknolojik ürünlerle temizlenecek.

Bazı mağazalar ise randevuyla tip alacak.

ASANSÖRLER KULLANILMAYACAK

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Ufak, her kabinin kullanımdan sonradan bir görevli yoluyla temizleneceğini, çocuk kabinlerinin ise kullanılmayacağını söyledi. Kasalarda transparan koruyucu bölmeleri olacağının altını çizen Küçük, “Kasa kuyruklarında 1.5 metre arayla yerlere sinyâl konulacak. Kimse maskesiz alınmayacak. Asansörleri de kullandırmayacağız” diye konuştu.

HASTANE TEKNOLOJİSİ KULLANILACAK

Nişantaşı ve Suadiye mağazalarını 6 Mayıs’tan itibaren pilot mağaza olarak konumlandıran Vakko ise, demin sadece bazı hastanelerde yer alan ‘Nano Teknolojik Antimic Sistemi’ ile dezenfekte ediliyor. Vakko Idare Heyeti Başkanı Cem Hakko, “Antimic sistemi ile dezenfektasyon periyodik olarak tekrarlanacak. Her gün mağazalarda UV lamba teknolojisi ile bütün departmanlar dezenfekte edilecek. Tüm deneme kabinleri, servis sonrası UV lamba teknolojisi ile dezenfekte edilecek. Kasasız ödeme yapılabilecek” dedi.

Bir mağazada maksimum 20 alıcı olabilecek

Boyner Genel Müdürü Eren Çamurdan, temassız mağazacılık konseptiyle nöbetçi mağazaları devreye aldıklarını, bir mağazada maskeli olması koşuluyla 20 ziyaretçinin ağırlanacağını söyledi. Çamurdan, “Mağaza içi havanın kesintisiz temizlenmesi için UV-C filtreli hava temizleme cihazı kullanılıyor. Denenen ürünlerin sterilize edilmesi için özel kabinlerde ürünler UVC ışınları ile steril ediliyor” diye konuştu. Çamurdan ayrı bir temizleme ekibinin ortak alanları sterilize ettiğini, müşteriler isterse beğendikleri ürünün poşetli eşinin, kargo ile ücretsiz adreslerine teslim edildiğini söyledi.

Temassız ödemeye geçilecek, giysiler UV ile temizlenecek

DEFACTO CEO’su İhsan Alev ise, ”Mağazadaki hava dezenfektasyonu ve mahsul hijyeni için ultraviyole teknolojisini kullanmaya başladık. Test kabinlerindeki anlık hijyen işlemini en iyi ayla getirdik” dedi. Orka Holding Idare Heyeti Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Test kabinleri dezenfekte edilecek. Denenen kıyafetler ultraviyole ışınlarıyla farklı odalarda saklanacak. Temassız ödemeyi artıracağız” diye konuştu. Marka mağazada randevu ile herif dönemine de geçti. Kiğılı Genel Müdürü Hilal Suerdem ise, “Denenip alınmayan takımları dezenfeksiyon kabinine koyarak 24 saat bekleteceğiz” ifadelerini kullandı.

Suerdem mağazanın her 50 metrekaresi için buharlı temizleyicilerle havasının temizleneceğini kaydetti.

✖ Personelin sağlık uyumlu denetleme edilecek. Eldivenli, maskeli ve pleksi siperlik ile hizmet verilecek. Personelin kullandığı eldivenler ve maskeler yenileri ile değiştirilecek.
✖ Müşterilerin girişte ateşi ölçülecek. Antre ve çıkışlarda elleri dezenfektan ile temizlenecek. Maskesi olmayan müşteriye maske ve isteğe kadar eldiven verilecek.
✖ Kasa noktasında temassız ödeme tavsiye edilecek. Muhtemel değilse bağlantı noktaları her müşteriden daha sonra dezenfekte edilecek.
✖ Mağazanın havası özel cihazlarla temizlenecek.
✖ Kabin ve giyim dezenfeksiyonunda UV teknolojisi kullanılacak.
✖ Denenen mahsul, giysi ya da kundura hijyen kabinlerinde dezenfekte ediliecek.
✖ Kabin kolları ve kabinler her denemeden sonra dezenfekte edilecek.
✖ 2 metre arayla yerleştirilen adım stickerlar ile sosyal mesafe sağlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.