DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

macOS High Sierra APFS hatası ile verileriniz kaybolabilir!

19.02.2018
A+
A-

Carbon Copy Cloner yazılım geliştiricisi Mike Bombich, Apple Dosya Sistemi nam-ı diğer APFS içerisindeki bir veri yazma hatasının seyrek disk görüntüleri ile sorun yaşadığını ifade ediyor. Seyrek disk görüntüleri temelde macOS’un masaüstünde yerleştirdiği dosyalar ve bu dosyalar klasik disk bölümüne sahip fiziksel takılı sürücüler olarak kabul ediliyor. Seyrek disk görüntülerinin esnekliği ise yedekleme ve disk klonlama işlemlerini sıklıkla kullanma anlamına geliyor.

Bombich, temel disk tam dolu olmasına rağmen, APFS olarak biçimlendirilmiş seyrek disk görüntüsü bölümünde bol miktarda boş alan görmüş. Bunun için bir video dosyası disk imajı bölümüne kopyalayan geliştirici, dosyanın hatasız kopyalandığını ve videonun sorunsuz oynadığını ifade ediyor. Öte yandan, disk görüntüsünün çıkartılıp tekrar yüklenmesi sonrasında videonun bozulduğu ve dosyaların kaybolduğunun altı çiziliyor.

APFS biçimli seyrek disk görüntülerinin güncellenmediği ve hata raporlarının eksikliğinin problem olduğu belirtilirken, problemin macOS arka planında çalışan diskimages-helper uygulama servisi ile bağlantılı olduğu görülüyor.

SSD başlangıç diskleri gibi sıradan APFS bölümlerinin durumdan etkilenmediği, daha çok ağ bölümlerine yedekleme alınırken açıkla sıkça karşılaşıldığı vurgulanıyor. Konuyla ilgili olarak Apple’ın yama yayınlaması bekleniyor.

:: macOS High Sierra’da sizin gördüğünüz hatalar bulunuyor mu?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.