DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

macOS 8 emülator olarak yayınlandı! JavaScript ile kodlanan macOS 8 emülatörü bizleri eskiye götürüyor.Emülatör yapısı itibariyle neredeyse…

30.07.2020
A+
A-

Aynı geliştirici tarafından Windows 95’in tek bir uygulama içerisine gömüldüğünü görmüştük. Bu defa Apple’ın işletim sistemini uygulamaya gömen geliştirici eski Macintosh kullanıcılarının özlemini giderecek.

macOS 8 emülatörü tamamen JavaScript kullanılarak yazıldı. O dönemde Intel işlemciler Apple tarafından kullanılmadığı için sanal makine üzerine inşa edildi. Bu da günümüzde kullandığımız çoğu işlemciyi emülatörle uyumlu hale getiriyor.

Sistemin içerisinde Rieseberg, Duke Nukem 3D, Civilization II, Dungeons & Dragons, yani Oregon Trail, Alley 19 Bowling ve Damage Incorporated oyunları da bulunuyor. O dönemin klasikleşmiş oyunlarını deneyimlemek için güzel bir fırsat. Ayrıca Photoshop 3, Premiere 4, Illustrator 5.5, StuffIt Expander ve Apple’ın Web Sayfası Oluşturma Kiti gibi programlar da yüklü geliyor.

90’ların işletim sisteminin JavaScript ile hayata döndürülmesi gerçekten takdir edilesi bir çalışma. Eğer macOS 8’i deneyimlemek isterseniz buradaki GitHub sayfası üzerinden yazılımı edinebilirsiniz. Emülatörü içinde barındıran .zip dosyası 250MB boyutunda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.