DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

MacBook’lar için yeni bir uçak yasağı daha

27.08.2019
A+
A-

Geçtiğimiz haftalarda ABD Federal Havacılık İdaresi bazı MacBook Pro modelleri ile ilgili bir yasağını açıkladı. Apple’ın aşırı ısınma nedeniyle bazı MacBook Pro modellerini geri çağırmasının ardından, Federal Havacılık İdaresi de yangın riski taşıyan ve geri çağılan MacBook Pro modellerini uçaklara almama kararı aldı.

Bugün ise yeni bir MacBook kararı da Avustralya’dan geldi. Avustralya’lı şirket Virgin MacBook’lar için tamamen bir yasak getirerek kullanıcıları zor durumda bırakmak istemedi. Fakat artık Retina ekranlı 2015 model 15 inç MacBook Pro’lar sadece el bagajında taşınabilecek.

Yakın zamanda sorunlu modellerin seri numaraları belirlenip ona göre hareket edileceğini de belirten Virgin Avustralya yetkilileri, şu an için herhangi bir patlama riskini göze almamak için tüm MacBook modellerini el bagajında tutma zorunluluğu getirdiler.

Apple’ın da yakın zamanda bu ısınma tedirginlikleri konusunda resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Sorunlu modellerin neredeyse tamamı şirkete geri gönderilerek onarılmış olsa da, bu durum kullanıcılarda istenmeyen bir tedirginlik oluşturdu. Bu yeni MacBook kuralları farklı ülkelere de sıçrayacak mı hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.