DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

MacBook klavyesi için heyecanlandıran başvuru

04.10.2019
A+
A-

Apple yıllar önce dokunmatik ekranı iPhone’larına eklemesiyle mobil sektöre inovatif bir dokunuş yapmıştı. Daha sonrasında Apple, parmak izi sensörleriyle Touch ID kavramını hayatımıza soktu. Aynı şekilde şirket Face ID gibi özellikleri geliştirmesiyle bu alanda öncü adımları attı. Şirket şimdi ise MacBook klavyesi için yenilikçi bir çözüm sinyalleri verdi.

Ortaya çıkan yeni patent başvurusunda da görüldüğü gibi, Apple’ın Macbook’larda ekran tabanlı bir klavye ekleyebileceği düşünülüyor. Apple zaten her ihtimalde fiziksel tuşları dokunmatik olanlarla veya benzerleriyle değiştirmek için çalışıyor. Bunun ilk örneğini MacBook Pro‘daki Touch Bar ile görmüştük.

Teknik olarak gelebilecek detaylara baktığımızda ise bir tuşa dokunulduğunda onu hissetmek için bir elektrostatik şarj sisteminden bahsediliyor. Bunun yanında ekran klavyesini kullanırken gerçek tuş deneyimi için esnek ekranın kullanılacağı düşünülüyor. Ayrıca dokunsal geri bildirim alabilmek için titreşim sensörleri de kullanılabilir.

Bu arada bu tahminlerin hayata geçip geçmeyeceği şu an belli değil, zira her patent başvurusu karşımıza bir üründe kullanılır şekilde çıkmıyor. Bu nedenle söz konusu patentin birkaç yıl içinde nereye evrileceğini göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.