DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Mac bilgisayarlar için enerji tasarrufu sürprizi! WWDC20’de tanıtılan macOS Big Sur’da basit ayrım edilemeyen yeni bir nitelik keşfedildi. Mac’ler için…

24.06.2020
A+
A-

macOS Big Sur sisteminde “Sistem Tercihleri” menüsünde yer alan Enerji Tasarrufu bölümü kaldırıldı. Bu birim, Mac için yeni geliştirilen ve raporlama özelliği bulunan Batarya uygulamasıyla yer değiştirdi.

Yeni uygulama geçmişi özelliğiyle, son 24 saatte veya son 10 gün içinde Mac’in batarya şarjı hakkında detaylı veri sağlıyor. Batarya performans bilgilerini görüntülemek için iOS 14 güya “batarya şarjı” ve “ekran kullanımı” bölümleri kullanılıyor. iOS’daki gibi en çok kullanılan uygulamaların detaylı bir listesi görünmüyor, fakat pil gücünün vakit içinde nasıl tüketildiğinin daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.

“Kullanım Geçmişi” bölümüne ek olarak, daha önce “Enerji Tasarrufu” bölümünde sağlanan işlevlerin yerini bölge “Pil ve Şiddet Adaptörü” bölümü yer alıyor. Monitörün ne vakit kapatılacağını, uyku modu ve diğer işlevlerin ne süre etkinleştirileceğini ya da devre dışı bırakılacağı bu bölümden seçiliyor.

Bir öteki yeni nitelik ise menü çubuğunda, pil simgesine tıklandığında bundan böyle kalan pil gücü tahmini görüntüleniyor. 2016 yılında macOS Sierra ile sunulan bu özelliği Apple, Sierra’daki batarya göstergesinin hatalı olduğunu ve batarya performansıyla ilgili karışıklığa niçin olduğunu söylemişti.

macOS Big Sur güncellemesi alacak Mac modelleri

Apple yeni macOS Big Sur 11 güncellemesi alacak modelleri duyurdu. İşte yeni macOS Big Sur güncellemesi alacak modellerin listesi!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.