DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Lufthansa’nın pilotları grevde: 130 binden fazla yolcu etkilendi

02.09.2022
A+
A-

Alman hava yolu şirketi Lufthansa’nın pilotlarının bugün gece yarısından itibaren 24 saatlik ücret anlaşmazlığı grevi başlarken, Almanya’da yüzlerce uçuş iptal edilmek zorunda kalındı. Söz konusu iptallerden 130 binden fazla yolcu etkilendi.

Lufthansa, Almanya’da 800 uçuşunu iptal ederken, bu iptaller 130 binden fazla yolcuyu etkiledi.

Alman taşıyıcı, yaz tatilinin sona erdiği bir döneme rast gelen pilotların grevinden dolayı uçuş iptallerinin hafta sonu boyunca devam edebileceği ve gecikmeler olabileceği konusunda da uyardı.

Pilotların iş bırakma eylemi bugün saat 23.59’da kadar devam edecek.

İptallerden etkilenen yolcuların uçuşlarını başka bir gün için rezerve etmeleri veya trenle seyahat etmeleri tavsiye edildi.

Söz konusu grevden Lufthansa’nın iştirakleri Eurowings ve Eurowings uçuşlarının etkilenmesi beklenmiyor.

Lufthansa'nın pilotları grevde: 130 binden fazla yolcu etkilendi - 1 Lufthansa’nın uçuş iptalleri, 130 binden fazla yolcuyu etkiledi.

PİLOTLAR, LUFTHANSA’DAN NE TALEP EDİYOR?

Pilotların Vereinigung Cockpit (VC) sendikası, Avrupa’nın en büyük hava yolu şirketlerinden olan Lufthansa pilotları için “maaşların iyileştirilmesi” görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından grev çağrısında bulunmuştu.

VC, söz konusu grev girişimiyle Lufthansa’nın pilotlarına ödenen ücretlerin iyileştirilmesi için bir düzenleme hedefliyor.

Sendika, bu yıl için yüzde 5,5’lik bir ücret artışı, gelecek yıldan itibaren de ücretlerin otomatik olarak enflasyon seviyesine uyarlanmasını talep ediyor.

VC’nin talepleri, Almanya’da enflasyonun ağustos ayında yüzde 7,9 ile neredeyse 50 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte yükselen enerji ve gıda fiyatlarının ortasında gelmesi de dikkati çekiyor.

Bu arada, Lufthansa, sendika ile en son görüşmesinde pilotlara 18 ay boyunca ayda 900 avroluk genel bir artış önerdi.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Twitter Facebook
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.