DOLAR 32,3806
EURO 34,7650
ALTIN 2.394,20
BIST 10.228,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Lübnan’daki Patlamada Ölen Türk Sayısında Artış

07.08.2020
A+
A-

Hemen herkesin muzdarip olduğu saç dökülmesi altında birçok neden yatıyor olabilir. Vitamin eksikliği, stres, hormonal değişiklikler, tıbbi durumlar, yaşlanmanın parçası vb. saç dökülmesinin nedenleri arasında yer alır. Sizin için saç dökülmesinin nedenlerini ve engellemek için yapabileceklerinizi bir araya getirdik. İşte detaylar…

SAÇ DÖKÜLME NEDENLERİ

Saçlı deride ortalama 100 bin adet saç bulunuyor. Erişkinlerde yıkama ve tarama esnasında günlük ortalama 50-100 adet saç teli dökülmesi normal olarak kabul edilir. Genetik ve bazı hastalıklar dışında vitamin-mineral eksikliği saç dökülmesinin en önemli nedenleri arasında yer alır. Saç dökülmesi; hormonal ve besinsel faktörler, kimyasal maddelere maruz kalmak, genetik yatkınlık, sistemik hastalıklar, kıl gelişimi bozuklukları, ilaçlar, psikolojik stres ve saçlı deri hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir.

VİTAMİN EKSİKLİĞİNE DİKKAT!

Çinko, biotin, B12 vitamini, folik asit eksikliği, E ve D vitamini eksikliği saç dökülmesinin en önemli nedenidir. Aynı zamanda demir eksikliği de kadınlarda saç dökülmesinin nedenleri arasında yer alır.

SAÇ DÖKÜLMESİ VE MAVİ SU

Mavi su, saç köklerinin güçlendirilmesini sağlayarak saçların sağlıklı ve gür bir şekilde çıkmasını sağlar. Saçları zayıf çıkan veya bölge bölge boşlukları olan kişiler mavi su spreylerinin işe yarayacağını düşünerek satın alıyor. Ancak mavi su, bazı kişilerin saç derisine hasar vererek cildin alerjik reaksiyon göstermesine neden oluyor. Mavi su konusunda unutulmaması gereken en önemli nokta ise her kişinin saçları farklı nedenlerden dökülür. Bu nedenle mavi su gibi saç çıkaran spreylerin içeriğinin doğal olmasına dikkat etmek gerekir.

İLİşKİLİ HABERLER Bunlar Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Bunlar Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Saç Dökülmesini Bu Besinler ile Durdurun

Saç Dökülmesini Bu Besinler ile Durdurun

Saçları Uzatan Havuç Maskesi

Saçları Uzatan Havuç Maskesi

Saç Bakımında Chia Tohumu Kullanın

Saç Bakımında Chia Tohumu Kullanın

İLİşKİLİ GALERİLER Saç Derinize Bakım Yapmanın 5 Pratik Yolu

Saç Derinize Bakım Yapmanın 5 Pratik Yolu

Saç Dökülmesi Sorunu Yaşayanlar Bol Bol Tüketmeli!

Saç Dökülmesi Sorunu Yaşayanlar Bol Bol Tüketmeli!

Saç Düzleştiricisi Hakkında Merak Edilenler

Saç Düzleştiricisi Hakkında Merak Edilenler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.