DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Lise öğrencilerine milletlerarası yazılım eğitimi erişime açıldı Lise öğrencilerine karşın MEB kadar hazırlanan yazılım eğitimi setleri ile öğrenciler yazılım …

03.05.2020
A+
A-

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı izah etme ile 2023 Eğitim Vizyonları doğrultusunda Google ve Cisco ortaklığında mesleki ve bireysel gelişimin desteklenmesi için yazılım eğitimi çalışmalarının öğrencilere uzak sunulduğunu belirtti. Eğitimler YouTube üzerinden verilecek olup, iki ayrı açık kaynaklı yazılım geliştirme kiti erişime açıldı. Dolayısıyla lise düzeyindeki eğitimler herkes göre alınabilecek.

“Öğrencilerimiz için başlatılan bu eğitimlere, Android mobil dilekçe için gerekli teorik bilgiler ile programlama dillerini öğrenecekleri ve bol bol pratik yaparak eğlenceli ve öğretici uygulamalar yazacakları üç yeni eğitim daha eklendi.” bilgisini veren Selçuk, şunları kaydetti: “Google iş birliğinde Flutter ile Yazılım Geliştirme‘ ve ‘Kotlin ile Yazılım GeliştirmeAndroid uygulama eğitimleri, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü YouTube kanalı üzerinden bütün öğrenci ve öğretmenlerin erişimine açıldı. Google ve Cisco meslek birliğinde hazırlanan bu programlarla öğrencilerin mobil başvuru oluşturma, suni zeka, gömülü sistemler, robotik, big bilgi konusundaki bilgi ve becerilerinin artırılmasını hedefliyoruz.

2023 Eğitim hedefleri amacına hizmet etmesi için lise öğrencilerine karşın hazırlanan eğitimler herkes için erişilebilir durumda. Eğitimde sunulan Kotlin, Java ve Python dersleri ile nesne tabanlı çoğu farklı başvuru formu geliştirilebilecek.

Peki siz bu eğitimleri nasıl buldunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.