DOLAR 32,2687
EURO 34,6617
ALTIN 2.397,48
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Lipovoy: ABD, Türkiye’ye karşı cephe alabilir

06.12.2019
A+
A-

‘Rusya Subayları’ Prezidyumu Başkanı, ‘Rusya Kahramanı’ unvanına sahip Tümgeneral Sergey Lipovoy, Türkiye-ABD ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre Lipovoy açıklamasında, “Türkiye, S-400’ü almakla kalmayıp ithal etti bile ve hatta bazı verilere göre sistem artık kullanılmış. Hatta ABD’de, Başkan Donald Trump ile görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus hava savunma sistemlerinden vazgeçmelerinin söz konusu olamayacağını söyledi. S-400’ün NATO füze savunma sistemine entegre edilmeyeceği başka bir mesele. Bu, Ankara’nın Washington ve NATO’ya tavizi olarak değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı. 

Mevcut aşamada NATO’nun birliğinin şüphe uyandırdığını dile getiren uzman, bu konuda şu yorumda bulundu:

“ABD daha fazla Türkiye’ye karşı cephe alabilir, F-35’lerini satmayı reddedebilir. Türkiye de alternatif arayışına girip bunun için Rusya’ya da başvurabilir. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da ‘NATO’nun beyin ölümü’ açıklamasının ötesine gidebilir ve Fransa’nın çıkarlarını NATO’nun çıkarlarından üstün tutan General Charles de Gaulle gibi davranabilir. Fransa ve Türkiye gibi NATO üyeleri örgütün her zaman ABD’nin dünyaya yayılma politikasını uyguladığını anlıyor. NATO’nun değişeceği şüphe götürmüyor ve ABD’nin diğer üyelerin çıkarlarını görmezden gelmesi yüzünden ittifakın bozulacağı senaryosu artık inanılmaz görünmüyor”.

Diğer yandan Washington’un, Ankara’yı etkisi altında tutmaya devam etmek için her şey yapacağını dile getiren Lipovoy, “ABD’nin Türkiye planları çok aşırı ileriye gidiyor. Türkiye’nin, ABD’nin bölgedeki başlıca düşmanı İran ile sınır. Türkiye, İstanbul Boğazı’nı kontrol ediyor. En önemlisi de ABD’nin Türkiye’de, onun için büyük stratejik önem taşıyan İncirlik hava üssü var” diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.