DOLAR 32,5683
EURO 34,9289
ALTIN 2.425,54
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Light Ürünler Kilo Almanıza Niçin Oluyor!

28.06.2020
A+
A-

Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, yaz aylarında zayıflamak isteyen kişilere önerilerde bulunarak “Zayıflamak isteyenlerin yaptığı en büyük hata işe yaramayan mucize diyetlere uygulamak ve alınan her besinde kalori hesabı yerine getirmek! Eğer sadece rakamlara, tablolara odaklanırsanız kilo veremez bir de sağlığınızdan olursunuz” dedi.

BESİNLERİN GLİSEMİK İNDEKSİNE DİKKAT EDİN

Sağlığın için en önemli şeylerden birininde dengelenmiş seyreden kan şekeri olduğunu belirten Dr. Ümit Aktaş, “Kan şekerlerinin düzenli seyretmesini sağlayacak bir referans noktası oluşturmada kullanılan Glisemik indeks modelinden, sağlığını korumak isteyen cümbür cemaat faydalanmalıdır.

Bir yiyeceğin glisemik indeksi ne kadar yüksekse kan şekerini pek çabuk yükseltir. Keza glisemik indeksi düşük bir beslenme modeliniz olmalı keza de seçimlerinizi vitamin, mineral ve fitobesinler açısından zengin kaynaklardan yanlamasına yapmalısınız.

Yani et, tavuk, yumurta gibi glisemik değeri 0 olan besinlere yük verip baharatları, yeşillikleri, sebzeleri unutursanız yine kilo veremezsiniz! Çay şekerinin glisemik indeksi 59, beyaz ekmeğin 69, tam buğday ekmeğinin 72, kan şekerini jet hızıyla fırlatan saf glikozun ise 100’dür. Kilo saptamak isteyenler kalori hesabı yapmayıp, besinlerin glisemik indeksi değerini kılavuz almalı” ifadelerini kullandı.

“DİYETİNİZDEN YAĞI ÇIKARIRSANIZ DAHA ARTI KARBONHİDRAT TÜKETİRSİNİZ”

Zayıflamak isteyen kişilerin sofralarından yağı yetkisiz etmemesi gerektiğinin altını çizen Dr. Ümit Aktaş, “Zeytinyağı, kuyruk yağı, tereyağı gibi sağlıklı yağlar bilinenin tersine zayıflamaya asistan olur. Yağ tok miktar, kaliteli ve yüksek enerji verir. Diyetinizden yağı çıkardıkça onun yerine daha fazla karbonhidrat tüketmeye başlarsınız.

Yağı kısıtladıkça, yağsız beslendikçe bırakın kilo vermeyi daha çok kilo alırsınız. Sağlıklı yağların yanında protein de eklediğinizde saatlerce acıkmaz, arzu atakları yaşamazsınız. aynı zamanda dinç yağlar birlikte yendikleri yiyeceklerin glisemik indeksini düşürürler. Bir yemeği bol tereyağı ile pişirdiğinizde o yemeğin glisemik yükü de azalır. Benzer yemeği yağsız yaptığınızda ise glisemik indeksi yükselir” şeklinde konuştu.

YANLIŞ BİLİNENLER NELER?

Light ürünlerin yağı alındığı vakit glisemik indeksleri yükselmeye başlar. Cümbür Cemaat light sütün daha sağlıklı olduğunu düşünür. Oysa bu sütler yağı azaldığı için şeker yoğunluğu artar. bu nedenle glisemik değerleri de yükselir.

Portakalı bütünüyle tükettiğinizde glisemik indeksi daha düşükken, suyunu sıkıp içtiğiniz vakit ciddi oranda yükselir. Çünkü portakaldan lifi çıkardığınızda geriye doğru oldukça çok şeker kalır.

Patates püresinin glisemik indeksi haşlanmış patatese oranla daha yüksek olur. Çünkü patates püre hâline getirildiği vakit daha çabuk sindirilir. bu nedenle de kan şekerinin daha süratli bir şekilde yükseltir.

çoğu kez yemek yiyerek metabolizmanın hızlandırıldığı yanlış bir bilgidir. Bilim böyle bir gıda modelinin kilo vermeye muavin olmadığını ortaya koymuştur. Bunun tersine minik öğünler şeklinde günde altı öğün yiyerek kilo vermenizden fazla almanıza neden olur.

Böyle bir beslenme modeli vücudun aralıksız olarak insülin salgılamasına yol açar. Bu da keza daha çok acıkmaya, ayrıca de yağ yakımının zorlaşmasına niçin olur. Protein ve dinç yağ içeriğine sahip olan üç öğün, kendinizi saatler her tarafında tok hissetmenize muavin olur.

TABAĞINIZDAKİLERİN ORAC DEĞERİ KAÇ?

Antioksidan kapasitesi yüksek olan besinlerin tüketilmesinin kilo verme sürecinde önemli olduğunu vurgulayan Dr. Ümit Aktaş, “Modern yaşamda maruz kaldığımız toksinler hücrelere hasar veren başıboş oksijen moleküllerinin oluşmasına niçin olur. Yaşlanmayı hızlandıran, gözenekli olan faaliyetlerin bozulmasına niçin olan bu tehdide aleyhinde en iyi savunma hattınız antioksidanlardır.

Besinleri antioksidan kapasitelerine tarafından değer biçme metodu olan ORAC (Oksijen Radikal Absorbans Kapasitesi) ile kilo verme sürecinizde tükettiğiniz her besinin antioksidan değerini anlayabilirsiniz. Eğer sağlıklı kilo tahsis etmek istiyorsanız mutfağınızdan antioksidan değeri yüksek bu baharatları yetkisiz etmeyin” diye konuştu.

 

İLİşKİLİ HABERLER Kilo Vermek İstiyorsanız Bu Besinlerden Uzak Durun

Kilo Saptamak İstiyorsanız Bu Besinlerden Uzaktan Durun

Kanıtlanmış Kilo Verme Teknikleri Nelerdir?

Kanıtlanmış Kilo Verme Teknikleri Nelerdir?

Neden Kilo Veremiyoruz?

Niçin Kilo Veremiyoruz?

Muz Diyeti İle Kilo 1 Haftada 4 Kilo Verin!

Muz Diyeti İle Kilo 1 Haftada 4 Kilo Verin!

İLİşKİLİ GALERİLER Kilo Vermeniz İçin 5 Sağlık Dışı Neden

Kilo Vermeniz İçin 5 Afiyet Dışı Neden

Kilo Verdiğiniz Zaman Vücudunuzda Bunlar Oluyor!

Kilo Verdiğiniz Zaman Vücudunuzda Bunlar Oluyor!

Etkili Kilo Verme Yöntemleri

Etkin Kilo Verme Yöntemleri

Ev İşleriyle Kilo Verebilirsiniz

Ev İşleriyle Kilo Verebilirsiniz

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.