DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

LGS kılavuzu yayımlandı

03.04.2020
A+
A-

LGS çerçevesinde 7 Haziran’da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak merkezi sınav için başvuru ve uygulama kılavuzu bakanlığın ‘www.meb.gov.tr’ internet adresinde yayımlandı.

MEB tarafından yayımlanan kılavuzda, merkezi sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ile proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınavla ilgili esaslar yer aldı.

Bu çerçevede, LGS kapsamında 7 Haziran’da yapılacak merkezi sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler hariç tüm 8’inci sınıf öğrencileri için bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek.

Bakanlık tarafından başvurusu gerçekleştirilecek öğrencilerin, sınava girmek için onun dışında bir işlem yapmasına gerek duyulmayacak. Bakanlık tarafından başvurusu yapılan öğrenciler, isteğe bağlı olarak sınava girecek.

Konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sevgili gençler, 2020 LGS kapsamında 7 Haziran’da yapacağımız merkezi sınav için başvuru kılavuzuna http://meb.gov.tr internet sitemizden ulaşabilirsiniz. Sizler için tüm detayları düşünüyoruz. Örnek sorular ve yayınlarla yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mevlüt Hasgül

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.