DOLAR 32,4087
EURO 34,8145
ALTIN 2.404,15
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Levent Yüksel’den nostaljik paylaşım (Ünlülerin çocukluk ve gençlik halleri)

Ünlü şarkıcı Levent Yüksel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerini geçmişe götürdü. İşte ünlü ismin nostaljik paylaşımı ile diğer ünlülerin çocukluk ve gençlik fotoğrafları…

22.12.2023
A+
A-

Şarkıcı Levent Yüksel, yaptığı nostaljik paylaşımla takipçilerini 54 yıl öncesine götürdü.

Yüksel paylaşımına “Yer Antalya, yıl 1969… Biri beni dünyaya getiren, diğeri yetişmemde büyük emeği olan dünya güzeli iki kadın. Anneannem Hayriye Hanım ve annem Hülya… Ortadaki ufaklığın kim olduğunu söylememe gerek yok sanırım” notunu düştü.

MURAT EVGİN

Erol Evgin’in oğlu Murat Evgin, Sezen Aksu ile yıllar önce çekilen karesini paylaştı.

Ünlü müzisyen paylaşımına “80’lerin sonunda Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki Sezen Aksu konserindeki bu çocuk büyüdü de konserinde ‘Sezen Aksu Şarkıları’ mı söylüyor?” notunu düştü.

İLKER AYRIK

İlker Ayrık sosyal medya hesabındaki paylaşımıyla takipçilerini geçmişe götürdü. Ablası İlknur Sönmez’in doğum gününü kutlayan yıldız, okul yıllarından bir kare paylaştı.

Ayrık paylaşımına “Ablam… Herkesin bir ablası olmalı gibi. Çünkü insanın ablasının olması çok tatlı, çok yakışıklı… Fotoğraftaki de benim ablam İlknur. Fotoğraf da bizim çocukluğumuz. Saç kesimim, ablamın kurdelesi, önlüklerimiz, çantam, şortum ve altındaki muhteşem bacaklarım. Ve çok şükür ki bu fotoğrafta görülmeyen ayakkabılarım. Püsküllü müsküllü Allah korusun… Stüdyodaki fonu saymadım bile…” notunu düştü.

Ayrık sözlerine “Bugün ablamın doğum günü. İyi ki doğmuş, iyi ki ablam olmuş, annem Mukaddes Hanım bizi iyi ki doğurmuş… Canım Annem… Bir de ağabeyim var. Vehbi. Ona bambaşka bir zaman değineceğim. Bu paylaşım yetmez. O tam bir efsane çünkü… Canım ablam; Senin, Alpan Ağabeyim’in, Haktan ve Selim’in şapşahane bir ömrü olsun. Mutlu ve her zaman bana verdiğin gibi huzurlu bir ömür… Seni çok seviyorum…

Not: Biliyorum ki bunu görünce duygulanıp ağlayacaksın. Ağlama sakın. Hep gül. Sana gülmek yakışıyor…” diyerek devam etti.

BEYAZIT ÖZTÜRK

Ünlü televizyon sunucusu Beyazıt Öztürk sosyal medya hesabında takipçilerini geçmişe götürdü.

Öztürk paylaşımına “1980, Ankara Yenimahalle” notunu düştü. 

CANER CİNDORUK

Oyuncu, arkadaşı Meriç Hasgül Aydın’ın yeni yaşını yıllar önce çekilen fotoğrafla kutladı. Ünlü isim, Aydın ile birlikte yer aldıkları kareye “İyi ki doğmuşsun zekim” notunu düştü.

Oyuncu Bülent Şakrak, arkadaşı Emre Altuğ ile birlikte yer aldığı bir kareyi paylaştı.

Altuğ’un doğum gününü kutlayan Şakrak, mesajına “Güüüümmm… Al sana…’Doğum günün kutlu olsun ihtiyar’ dersin ha? İfşalarım sürecek…” notunu düştü.

Emre Altuğ, 26 Ağustos’ta Bülent Şakrak’ın doğum gününü kutlarken “Doğum günün kutlu olsun ihtiyar” demişti.

EROL EVGİN

Erol Evgin sosyal medya hesabında gençlik fotoğrafını paylaştı.

Ünlü sanatçı paylaşımına “Giysilerden yılları tahmin etmeye devam. Jean’ın geniş paçaları ve ayakkabının topukları 70’ler diyor. Yeri hatırlamıyorum. Kim bilir nerenin kıyısı…” notunu düştü.

TEOMAN

Rock müziğin sevilen ismi Teoman, Ramazan bayramına özel çocukluk fotoğrafını paylaştı. 

Şarkıcı paylaşımına “Pazar günleri, Sahaflar’ın orada, Beyazıt’ta sokak pazarları kuruluyor, oralarda sinema makinelerini seyredip, para biriktiriyorum; Bayram harçlıklarımı, amcalarımın verdiği harçlıkları. Sonunda annemle gidiyoruz Beyazıt’a, küçücük, çok hafif, kırmızı, gri plastik bir sinema makinem var artık. Süper 8. Eve zor varıyorum, hemen tornavidayla aletin içini açıp dişlilere yağları sürüyorum. Şarlo filmini takıyorum, o da ne! Makinem çalışmıyor. Daha doğrusu çalışıyor da, iki saniye çalışıp bir dakika tutukluk yapıyor. Ölmek istiyorum! Ne yapsam olmuyor” notunu düştü.

Şarkıcı sözlerine “Diğer hafta makineyi geri götürüyoruz, adam içini açıyor, ‘Buna yağ mı koydunuz?’ diyor. Meğer bütün dişlileri plastikmiş, mahvetmişim makineyi yağ koyarak. Kalbim parçalanıyor, vıcık vıcık yağ var. Adam bir bezle ince ince siliyor yağları. Evde takılıyor hâlâ makinem. Hiçbir işe yaramıyor. Sürekli yağlarını siliyorum dişlilerin, hâlâ parlak parlak her yeri makinenin, arınmıyor yağ bir türlü. Şarlo gözüküyor ama iki saniye hareket edip duruyor. Mutsuzluktan öleceğim! Tekrar bir para biriktirme olayına giriyorum, önümde uzun bir zaman var sinema makinesine sahip olabilmem için…” diyerek devam etti.

BERNA LAÇİN

Oyuncu Berna Laçin, sosyal medya hesabında nostaljik bir sahur paylaşımı yaptı.

Takipçileriyle çocukluk hallerini paylaşan Laçin, “An itibari ile #kadirgecesi için tek başıma sahur yaparken ne çok andım dedemi ve bunun üzerine bilinmeyen bir fotoğrafımızı paylaşasım geldi. Dedemin sahur muhabbeti çocukluğumun en tatlı anılarındandır” dedi.

Oyuncu sözlerine “Tıpkı onun gibi pilav hoşaf var benim de soframda şimdi. Çayı da demledim onun gibi üşenmeyip ama bende ramazan pidesi ve kahvaltılıklar da üzerine ek. Dedemle benzer bir sahur ama küçük bir farkla, o kuş kadar yerdi ben maşallah…” diyerek devam etti.

NİLGÜN BELGÜN

Usta oyuncu Nilgün Belgün ilk evliliğini 19 yaşındayken, tiyatrocu ve komedyen Abdullah Şahin ile yaptı. Çift kısa süre sonra da kızları Oylum Şahin’i kucağına aldı. 

Daha sonra anlaşmalı olarak boşanan Belgün ikinci evliliğini usta müzisyen İlham Gencer’in oğlu İlhan Gencer’le yapmıştı. Merve Gencer adında bir kızı olan çift yollarını ayırmıştı.

Nilgün Belgün,sosyal medya paylaşımıyla Gencer Ailesi’yle birlikte geçirdiği günleri andı. Ünlü oyuncu bu fotoğrafın altına şu notu düştü: “Tbt gününü Gencer Ailesi’ne ayırdım bugün… Eşim İlhan Gencer piyano çalar biz de Ayten ablayla gelin-kaynana olarak oynarız. Ayten Abla’yı zorla oynamaya razı etmiştim. Bir daha da böyle bir fotoğrafı kimse görmedi. Hiç hoşlanmazdı böyle şeylerden…”

Bora Gencer’in paylaştığı bir fotoğrafı da alıntı yapan Belgün altına, “Eski kayınbiraderim Bora Gencer paylaşmış… 25 yaşındayım ve Ayten Alpman’la İlham Gencer’in geliniyim ama gelin maaşım yok! İlham abi yanındaki küçük çocuk Bora… Benim yanımda oturan görümcem Ayşe Gencer. Karşımda oturan güzel kadın Bora’nın annesi Necla hanımdı. Galiba hayatın en güzel yanı yaşanmış güzel günlerin fotoğrafları” diye yazdı. 

NİLGÜN BELGÜN

NÜKHET DURU

Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan usta şarkıcı Nükhet Duru, Yeşilçam’ın ünlü oyuncuları Zeki Alasya ve Metin Akpınar ile olduğu bir kareyi paylaştı.

Duru paylaşımına “Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Buymuş meğer!” notunu düştü.

HAKAN BİLGİN

Oyuncu Hakan Bilgin, 55’inci yaşını Instagram sayfasında paylaştığı fotoğrafla kutladı.

Bilgin, ablasıyla birlikte yer aldığı siyah beyaz fotoğrafın altına şu notu düştü:

“Yıllar yıllar önce ablamla yine 23 Nisan’a hazırlanmıştık, hayata o zaman da hep heyecanla, umutla bağlıydım… Dünya, ülkem bana ne yaşatırsa yaşatsın, şikayet etmeden, tutunmaya, ayakta kalmaya çalıştım. Böyle olmaz dediler, kavga et, savaş, severek nereye kadar ayakta durabilirsin? Ben de dedim ki ‘Buraya kadar geldim sadece severek, fena da değil, sevmeye devam.’ 55’i bitirdim, devamında görüşmek dileğiyle…”

MEHMET YALÇINKAYA

MasterChef programı jüri üyesi şef Mehmet Yalçınkaya, sosyal medyada takipçilerini zaman yolculuğuna çıkardı.

Ünlü şef, çocukluk ve gençlik yıllarının yer aldığı kolajı paylaşırken “Yıllar” notunu düştü.

DİDEM UZEL

İş insanı Selim Sarı ile 2012’de evlendikten sonra oyunculuk kariyerine ara verip yaşamını ABD’nin Miami şehrinde sürdüren ardından pandemi nedeniyle Türkiye’ye geri dönen Didem Uzel,  24 yıl önce çekilen eski bir fotoğrafını sosyal medya hesabından yayınladı.

Uzel, gönderisine, “30’lar… O zaman elimizde akıllı telefonlar yok ki selfie’ler çekelim, her anımızı kaydedelim, gösterelim. Anca işte böyle gazetelerden saklanan fotoğraflar elimizde. 1999… Tbt… Hafta içi canlı yayın yapıyordum. O dönemin fotoğrafları… Yani ben burada 28 yaşındayım büyük olasılıkla. 30’lar derken, o yaşların tümünü kastetmiştim” notunu düştü.

CEM DAVRAN

Oyuncu Cem Davran, 59’uncu yaşına girdi. Ünlü isim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerini geçmişe götürdü.

Cem Davran, çocukluk fotoğrafına “Bugün benim doğum günüm. Elli dokuz yıllık hikâyemde çok şeye tanıklık ettim ama bu başka; hüzünlü ve sisli. Canım ülkem bir yandan acılarla boğuşuyor, bir yandan karanlığa direniyor. Beni var eden anneciğim babacığım yok artık ama bıraktıkları aydınlık, bana her şeye rağmen umut veriyor. Doğum günümde hepinize öfkesiz, huzurlu, vicdanlı, çağdaş, ulu önder Atatürk’ün ışığıyla dolu zamanlar diliyorum. Çocukluğumdan çocukluğunuza sonsuz saygı ve sevgilerimle” notunu düştü.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN

Gülseren Budayıcıoğlu’nun hikayesinden esinlenilerek oluşturulan Star TV dizisi Çöp Adam’da rol alan Engin Altan Düzyatan, başarılı performansının yanı sıra sosyal medya paylaşımlarıyla da adından söz ettiriyor.

Dizide Tamer karakterine hayat veren Düzyatan, hesabında gençlik yıllarına dair bir kare paylaştı. Ünlü oyuncu paylaşımına “Tiyatroya başladığım yıl, Karşıyaka Lisesi, 1994… Yaş 15…” notunu düştü.

BİGE ÖNAL

Cici, Martıların Efendisi, Sen Çal Kapımı ve Hakan: Muhafız gibi yapımlarla tanınan ünlü oyuncu Bige Önal, takipçilerini zaman yolculuğuna çıkardı.

33. yaşını kutlayan oyuncu “Hayatın değerini bilmek için an’larda kalmaya çabalamayla geçen bir sene oldu. Zamanın nasıl sürprizler yapabileceğine defalarca şaşırarak; yeniliklerin de zamanla, doğru zamanda, olması gerektiği an’da geldiğini öğrenerek… Tam olarak böyle bir sene geçti. Zamanın ve doğru zamanın değerini bilerek giriyorum bu yaşıma. “Aynı doğru zamanın hepimiz, ülkemiz için de geldiğini ümit ederek; hepimize sağlık, huzur ve ferahlık diliyorum bu yıl” ifadelerini kullandı.

NURGÜL YEŞİLÇAY

Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay, sosyal medya paylaşımıyla takipçilerini zaman yolculuğuna çıkardı.

Eski fotoğraflarını art arda paylaşan ünlü oyuncu, Star TV’nin sevilen dizisi Çöp Adam‘da Tamer karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan ile bir karesini paylaştı.

Yeşilçay paylaşımına “Ama Engin Altan Düzyatan’a bakın çabuk, bebe” notunu düştü.

AYŞE KÖKÇÜ

Türk seyircisinin 80’li ve 90’lı yıllar boyunca yayınlanan Bizimkiler dizisindeki Nazan olarak tanıyıp sevdiği, genç neslin de Kardeş Payı dizisiyle tanıdığı Ayşe Kökçü, nostaljik paylaşımıyla geçmişe götürdü.

Ünlü oyuncu, üniversite yıllarında çekilen fotoğrafını “Edebiyat fakültesi Türkoloji bölümü 1972 -73 dönemi” notuyla yayınladı.

NİLGÜN BELGÜN

Oyuncu Nilgün Belgün, sosyal medya paylaşımıyla takipçilerini zaman yolculuğuna çıkardı.

“SEN GİDELİ 4 YIL OLDU”

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Ayşen Gruda’yı ölüm yıl dönümünde anan Belgün, gittikleri turnelerden fotoğraflar paylaştı.

Oyuncu, paylaşımına “Canım arkadaşım, sırdaşım Ayşen’im sen gideli 4 yıl oldu… Bu fotoğrafları albümden buldum. İlk fotoğraf İzmir’de Dormen Tiyatrosu’yla turnedeyken çekilmişti. İkincisi de Adoş ve Duygu Ankara’yla sahne showu yaparken… Ne çok anı, ne çok yıl, ne çok sahne, ne çok kabare show’u, ne çok sır, ne çok mazi paylaştık seninle” notunu düştü.

“NURLAR İÇİNDE UYU BİRİCİĞİM”

Belgün sözlerine, “Tiyatro sahnesinde oynadığım en şahane arkadaşımdın. Ne çok güldük, ne çok da üzüldük zaman zaman… Hayat da böyle değil midir? Hüzünler neşeler mutluluklar acılar sevinçler iç içe yaşanır. Nurlar içinde uyu biriciğim…” diyerek devam etti.

‘Maskeli Beşler’ serisiyle şöhreti yakalayan Peker Açıkalın, paylaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Birçok projede rol alan ünlü isim, okul yıllarına ait bir fotoğrafını sosyal medya hesabından yayınladı.

“MEĞER MESLEĞİMİN PROVALARINI YAPIYORMUŞUM”

Ünlü isim, paylaşımına “Ortaokula başladığım ilk gün… Farkındaysanız; sağ kulağımın büyük olmasının nedeni de tüm can öğretmenlerimin eseridir. Çok çektiler sağ kulağımı, çok… Özellikle ilk 5 sene. Kulak hâla büyük! Ciddiyim. Onun için saçlarım hep uzundur. (Bu özelimi paylaşmak istedim. Benim sağ kulak büyüktür) Suçum ise; derslerde her daim, yaramazlık ve espri yapıp, arkadaşlarımı güldürmekti. Meğer mesleğimin provalarını yapıyormuşum” ifadelerini not düştü.

PINAR ALTUĞ

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ünlü oyuncu Pınar Altuğ, sosyal medya hesabında babasıyla çekilen bir karesini paylaştı.

1991 yılında babası Niyazi Üçer Altuğ’ı kaybeden Altuğ, ölüm yıl dönümünde paylaştığı fotoğrafa “BABAM… Çok özlüyorum 20.01.1991. Sensiz 32 Sene… İyi ki senin kızınım” notunu düştü.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN

Kara Para Aşk, Gönülçelen ve Zeytin Ağacı gibi yapımlarla tanınan ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün, sosyal medya hesabından takipçilerini zaman yolculuğuna çıkardı.

2005 yılında yayınlanan Çağan Irmak imzalı Çemberimde Gül Oya dizisindeki hallerini paylaşan oyuncu, paylaşımına “Yaş 22” notunu düştü.

Dizide ‘Zarife’ karakterini canlandıran 40 yaşındaki oyuncunun paylaşımı sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça ilgi gördü.

JESSICA MAY

Yabancı Gelin dizisiyle yıldızı parlayan oyuncu Jessica May, üç yaşındayken babaannesi ve dedesi ile çekilen eski bir fotoğrafını takipçileriyle paylaştı.

May paylaşımına “Hadi sizi 26 yıl önceki Jessica ile tanıştırayım. O gün benim doğum günümdü. Yanımdakiler babaannem ve dedem. İkisi de melek oldu” notunu düştü.

BURCU ESMERSOY

Ünlü sunucu Burcu Esmersoy, sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Hesabında gençlik fotoğrafını paylaşan Esmersoy, kendisini hem Brad Pitt’e hem de Leonardo DiCaprio’ya benzetti 

4 milyona yakın takipçisi bulunan ünlü sunucu, “Yanaklar bak etli maşallah. Kaşlar bir daha çıkmayacaklarından habersiz ve masum suratımda asılı kalmışlar” yorumunda bulundu.

EMRE ALTUĞ

Başrollerini Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir’in paylaştığı, Star TV’nin reyting rekortmeni dizisi Yalı Çapkını hikayesiyle olduğu kadar oyuncu kadrosuyla da adından söz ettiriyor. Dizide Ferit’in babası ‘Orhan Korhan’ karakterine hayat veren Emre Altuğ, gençlik hallerini paylaştı.

“BIYIKLARI YENİ TERLEMİŞ BİR EMRE”

Ünlü oyuncu ve şarkıcı paylaşımına “Buraya bıyıkları yeni terlemiş bir Emre bırakıyorum 86 ya da 87 yılında şimdi avm olan okulumda #şişliterakkilisesi Nasıl?” notunu düştü.

Emily Ratajkowski

Ünlü süper model Emily Ratajkowski, gençlik yıllarından fotoğrafları sosyal medyada paylaştı.

2000’li yıllarda arkadaşlarıyla çekilen çılgın fotoğraflarını, ‘Teenage Dirtbag’ adlı şarkının sözleriyle yayınladı.

Ratajkowski, şarkının “Çünkü ben genç bir pislik torbasıyım bebeğim” sözlerine yer verdi.

Özge Ulusoy

Trafik kazasında kaybettiği babasının ani ölümüyle yıkılan ünlü model ve oyuncu Özge Ulusoy, sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yaptı.

Ünlü model paylaşımına “Kalbim. Seni bu evrendeki tüm sevgilerden daha çok seviyorum…Benimlesin biliyorum hissediyorum… Hoşçakal demiyorum elbet kavuşacağız… Kusursuz bir baba harika bir eş mükemmel bir insan olduğun için teşekkür ederim… Senin kızın olmak bir gurur. Sana tüm hakkım helal babacığım umarım sen de bizleri izleyip gururlanıyorsundur hep yaptığın gibi… Annem bize emanet sen de oradan bizleri koru olur mu? Mekanın cennet olsun Allah rahmet eylesin. Kızın Fındıka hanım…” notunu düştü.

Haluk Bilginer – Cem Uslu

Son olarak Baba dizisinde ‘Ceyhun Kömürcü’ karakterini canlandıran ünlü oyuncu Cem Uslu, aynı dizide rol aldığı Haluk Bilginer ile 17 yıl önce birlikte çekilen bir fotoğrafını paylaştı.

Uslu paylaşımına “17 yıl önce, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?’ de figüranlık yaparak kamerayla tanışmıştım. İlk sahnem Haluk abiyleydi. 17 yıl geçmiş… Boşa geçmemiş” notunu düştü.

Nusret Gökçe

Salt bae (tuz serpme) hareketiyle dünya çapında ünü olan şef ve işletmeci Nusret Gökçe, çocukluk fotoğrafını sosyal medya hesabından yayınladı. 

Paylaşımına İngilizce “Tuz yoksa hayat da yok” yazan Gökçe, meşhur tuz serpme hareketine gönderme yaptı.

Binnur Kaya

Ünlü oyuncu Binnur Kaya, sosyal medya hesabında zaman yolculuğuna çıktı. Yeşilçam’ın duayen oyuncusu Filiz Akın ile çocukken çekilen fotoğrafını paylaşan Kaya, “Çocukluğumun en değerli hazinelerinden bu fotoğraf… Hayallerimi hayranlıkla seyre daldığım zamanlardan… Gönülden sevdiğin her insanla, her şehirle yolun kesişir, bundan eminim…” ifadelerini kullandı.

Kaya paylaşımına “Çocukluğumun hazineleri, bugünümün kıymetlileri…Güzel çocuklardık, güzel hayaller kuran… Çocukluğumuza, bugünümüze, hayallerimize selam olsun…” notuyla devam etti.

Yağmur Ünal

Türkan Şoray-Cihan Ünal çiftinin kızları Yağmur Ünal, anne ve babasının kendisini basınla tanıştırdığı kareyi takipçileriyle paylaştı.

Ünal, paylaşımına anne ve babasını etiketleyerek “Saçlı bebek” notunu düştü. Ünlü ismin paylaşımı büyük ilgi gördü.

Zeyno Günenç

‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde ‘Gönül’ karakterine hayat veren Zeyno Günenç, birkaç ay önce kaybettiği babasıyla tam 38 yıl önce verdiği pozu paylaştı.

Zeyno Günenç, paylaşımına “Canım babam. Lise mezuniyet yemeğinden” mesajını yazdı. Ünlü ismin yayınladığı kareye binlerce beğeni ve yorum geldi.

İpek Erdem

Hayat Bilgisi dizisindeki Barbie karakteriyle akıllara kazınan ünlü oyuncu İpek Erdem, içinde pek çok ünlü ismin bulunduğu nostaljik bir kare paylaştı.

Erdem paylaşımına “2003, Taksim’de bir restorant… Pamela Spence, Cem Davran, Beyazıt Öztürk, Güven Kıraç, Gökhan Kıraç… Gecenin ortasında karşımdaki sandalye boşalmış sonra Şener Şen gelmiş oturmuştu… İlk karşılaşmamdı… 19 yaşındaydım… Gökhan ile gözlerimizin içi parlıyordu heyecandan ona bakarken “Bize hayat ile ilgili tek bir şey söyler misiniz?” diye sordum. O da ‘Vallahi ne diyim… İçinizdeki çocuğu kaybetmeyin’ demişti” notunu düştü.

Oyuncu, paylaşımına “Ve bu fotoğrafı bu sene bir arkadaşım ulaştırdı bana. O gece orada olan bir arkadaşında varmış ve bana iletti” sözleriyle devam etti.

Ebrar Karakurt

Başarılı voleybolcu Ebrar Karakurt, Instagram hesabından yıllar önceki görüntüsünü paylaştı. Ünlü ismin çocukluk halini görenler tanıyamadı.

Ebrar Karakurt, Instagram hesabından yayınladığı çocukluk paylaşımına ”E ben güzelmişim” notunu düştü.

Nez

‘Sakın ha’ albümü ile 2000’li yıllara damga vuran şarkıcı Nez, çocukluk fotoğrafını Instagram hesabından takipçileriyle paylaştı.

Nez, fotoğrafın altına “Minik Nezihe… Seni muhteşem bir hayat bekliyor acısıyla tatlısıyla. Canım annem ve babama çok teşekkür ederim”notunu düştü.

Merve Boluğur: Benim küçük kızım

Boluğur daha önce de bir çocukluk karesini paylaşmıştı.

Merve Boluğur

Murat Kekilli

‘Kara Gözlüm’, ‘Çılgın’ ve ‘Bu Akşam Ölürüm’ şarkılarıyla tanınan Murat Kekilli, lise yıllarına ait bir fotoğrafını paylaştı. Adana Erkek Lisesi mezunu olan ünlü isim, yayınladığı fotoğrafla hayranlarını geçmişe götürdü.

Okul arkadaşlarıyla poz veren Murat Kekilli paylaştığı karenin altına “Adana Erkek Lisesi yıllarımı merak edeniniz var mı? Bu tipten bir Anadolu Rock temsilcisinin çıkması sizce de ironik değil mi?” notunu düştü.

Jennifer Aniston

Hollywood’un gözde oyuncularından Jennifer Aniston, sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşımda bulundu.

Son dönemde özel hayatına dair yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme gelen oyuncu, yakın zamanda kaybettiği babası John Anthony Aniston ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Babasıyla çekilen çocukluk fotoğraflarını paylaşan yıldız “Sen tanıdığım en iyi insanlardan biriydin. 11.11. Zamanlaman her zamanki gibi harikaydı. Şimdi bu tarih benim için daha büyük bir anlam taşıyacak. Seni sonsuza dek seveceğim” notunu düştü.

Pınar Altuğ

Oyuncu Pınar Altuğ sosyal medya hesabından bebeklik fotoğrafını paylaştı. Takipçilerini nostaljik bir fotoğrafla geçmişe götüren yıldız, annesine duyduğu özlemi dile getirdi.

Altuğ paylaşımına “Çok özlüyorum” notunu düştü.

Doğa Rutkay

Ünlü oyuncu Doğa Rutkay, çocukluk fotoğrafıyla doğum gününü kutladı. 44 yaşına giren oyuncu, “Burada 4, şimdi 44 yaşındasın Doğa ! Şimdi çok uzun yollar gitmiş olmanın tuhaf yorgunluğunun dışında, hayallerini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu var. Çok şey değişti, o deniz kenarında, mor denizkabuklu elbisen uçuşurken rüzgar karşısında, kahküllerin ve çekik yavru gözlerinin hüznü arasında…” notunu düştü.

Rutkay paylaşıma şu sözlerle devam etti:

“Ama hiç değişmemiş olan şeyler de var.
-Kafası hala karışık bir tipsin mesela
-Hep neşelisin ama bi şekil; için içine sığmıyor..
-Onca telaşe ve üzücü durumlar da bile bir yolunu bulup, parmağını aydınlıktan uzatıyorsun.
-İlk günün heyecanıyla seviyorsun herkesi, yarınlar yokmuşcasına anlatışların ve kendi sesinden aşırı yoruluşların hala bitmedi
-İşe güce koşturuyorsun!
“Çok yoruldum artık yeter” dediğin an çoktan trafikte çoşa çoşa başka bir işine gidiyorsun.
-Söylenme huyun var ama bir kaç saniye sürüyor.
-Hayatı saçlarından çekip yaşamayı başardın👍🏼
-İki tane mis gibi yavrun var.
-Oğlun; aynısı tıpkısı sen!
-Bam bam, totosuyla dağları deviriyor.
-Kızın; çok şükür babasına çekti…
-Sana nazaran daha zarif ve sakince yaklaşıyor mevzulara

Yavrularında şimdi bu fotoğraftaki sen gibi 4 yaşında! Birlikte sevgiyle yoğrulup büyüyorsunuz.
İçinde meğer ne çok şefkat, sevgi, sabır, azim, mücadele yetileri varmış ha Doğa? Ne işe yarayacak der dururdun zaman zaman.. Şimdi hepsini birer süper güç olarak kullanıyorsun. Kirlenmemiş, masum kalabilmiş , yüreğinin her köşesi yavruların için liman oldu! İyi ki doğmuşsun ! Sana çok kızıyorum bazen, çok hırpalıyorum biliyorum. Ama affet ! Böyle gelişiyor insan, kendinin farkına varıp, kurcaladıkça, şüphelendikçe, meraklandıkça çalışıyor kafa. Ve bizim bu sağlıklı kafaya ihtiyacımız var! İyi ki doğmuşsun! İyi ki başardıklarının yanında bir o kadar da başaramadıkların var. Kendini sevmeye, sevdiklerini daha da çok sevmeye, karşılığında da her yeni günüme,her sabah ömrüme açan çiçeklerime şükürler olsun! Hoş geldin 44 ! Hoş geldin Doğa!”

İclal Aydın

Oyuncu ve yazar İclal Aydın, 2020 yılında kaybettiği annesi Yücel Aydın’ın doğum gününü sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğrafla kutladı. Aydın, siyah beyaz fotoğrafın altına duygusal bir de not düştü. 

Annesine benzerliğiyle dikkat çeken Aydın, şunları yazdı:

“Bugün doğum günün ve sen bu fotoğrafta galiba 32 yaşındasın. Bugün diğer günlerden biraz daha ağır… İyi ki doğdun annem… Ve bana kardeşimi verdin.”

Hira-Okan Kurt

Demet Akalın kızının babası Okan Kurt’un çocukluk fotoğrafını paylaştı. Ünlü şarkıcı fotoğrafın altına, “Hira kime benziyor tartışması bitmiştir” notunu yazdı.

Demet Akalın-Okan Kurt

Demet Akalın ve iş insanı Okan Kurt 2012 yılında nikah masasına oturmuş, 2014 yılında da kızları Hira dünyaya gelmişti. Akalın böylece Hayranlarının “Kızınız size çok benziyor”, “Hira annesinin kopyası” yorumlarını bitirecek bir paylaşıma imza attı.

Ece Gürsel

Model Ece Gürsel, çocukluk yıllarına ait bir aile fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşıp babasını andı. Gürsel’in annesine benzerliği dikkat çekti.

Ece Gürsel

Babası, annesi ve ablasının yer aldığı bir kareyi paylaşan Gürsel, “Canım babamın aramızdan ayrılışının 7. yılı… Sevgi ve rahmetle… Yalnız ablam nasıl da Bella, ben nasıl da Sera… Annem de şimdiki ben” notunu yazdı.

Melek Mosso

“Arkadaşlar umudunuzu kaybetmeyin!
Şaka bir yana artık bizler ana baba oluyoruz. Çocuk zorbalığı diye bir şey var ve çok gerçek. Ben buna yıllarca maruz kaldım. Çocuklarınıza farklılıkları sevmeyi, arkadaşlarına kötü davranmamayı ve sevmeyi öğretin. Öptüm.
Düzeltme not: Estetik ameliyat yok, bazıları para var çare var hödö hödö yazmış. Büyüdükçe düzeldi. O yüzden diyorum umudunuzu kaybetmeyin diye”

Melek Mosso

Ege ve Cem Yılmaz

Şarkıcı Ege’nin, askerliğini ünlü komedyen Cem Yılmaz ile 2001’de Mamak Muhabere Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda yaptığı ortaya çıktı. 

21 yıl önce Yılmaz ile çekilen fotoğrafını Instagram hesabından yayınlayan şarkıcı, paylaşımına “Cem Yılmaz ile askerlik hatırası. Kazak babamındı” notunu düştü.

Ege ve Cem Yılmaz’ın aynı karede yer aldığı fotoğraf, kısa sürede hayranlarından yoğun ilgi gördü.

Özge Borak

Ünlü oyuncu Özge Borak sosyal medya hesabından çocukluk halini paylaştı. 

Oyuncu, “Melek gibi bir kadındı halam. Bu dünyadan göçeli 13 sene olmuş. Özlüyorum” notunu düşerek halasıyla olan fotoğrafını yayınladı.

Murat Arkın

Yakın zamanda babası Cüneyt Arkın’ı kaybeden Murat Arkın, sosyal medya hesabından babasına dair bir anısını şu sözlerle paylaştı:

“Ne muhteşem bir geceydi. Daha dün salıncakta otururken diyordum “babam çıkıp şimdi gelse, yanından kimse ayıramaz beni” diye.

“Tüm gece beraberdik. Kucağındaydım. O koca vücuduyla sarmıştı beni. Yatarken kas ağrıları ve hafif ateşli yatmıştım. Elleri yüzümdeydi. Sarı kazak vardı üstünde. Dudağıyla ateşimi ölçtü. Dudakları hiç ayrılmak istemezmişcesine alnıma yapıştı kaldı. Ben yan yattığım için belimin ağrıdığını hissediyordum ama sanki rüya olduğunu biliyormuşcasına kıpırdarsam sihir bozulacak diye yerimden kımıldamıyordum. Öyle yattım kucağında, dudakları alnımda.”

Melek Baykal

Oyuncu Melek Baykal, gençlik yıllarına ait bir fotoğrafını sosyal medya hesabından yayınladı. 

Ünlü oyuncu, gönderisine “Yaş 19 sanırım… Kardeşim Samim’le dans ediyoruz” notunu düştü.

İlber Ortaylı

Prof. Dr. İlber Ortaylı, 2020 yılında 102 yaşındayken kaybettiği, Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin Rus Dili/Edebiyatı hocası olan annesi Şefika Ortaylı ile nostaljik fotoğrafını paylaştı. Anneler Günü kutlaması için Instagram’dan paylaştığı fotoğrafın altına, “Validem ihtilal yılında doğdu. Uzun, hadiseli bir ömür geçirdi. İkinci Cihan Harbi’ni yaşadı. Memleketine, diline, teşhir etmemekle birlikte dini kurallara çok bağlı olarak yaşadı” diye yazdı.

Ortaylı annesi için ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Çok tuhaf, mutlu zamanı Avrupa’da hemen harbin sonrasıdır. Memlekete çok çabuk intibak etti; Türk edebiyatını ve tarihini iyi okumaya dikkat ederdi. Gramer bilgisi çok derindi; bizim üzerimizde etkili oldu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde hocalık yaptı. Ondan öğrendiğim bir şey var: Önünüze gelen öğrenci ana babanın seçemediği evlat gibidir. Suret-i katiyede sadece dinlerine, milliyetlerine göre değil, siyasi düşüncelerine göre de ayrım yapamazsınız.

Solcu değildi ama solcu talebelerini de çok severdi, onlar da onu severdi. Hayatında en takdir ettiği öğrencilerinden biri Ataol Behramoğlu’ydu. Ataol’un da onu sevdiğini biliyorum. Öğretmenler Günü’nde yazılar yazardı. Ondan öğrendiğim bu sistemi, öğretim hayatım boyunca hep uyguladım.”

“Yer yer bize karşı çok sert, yer yer de çok yumuşak ama prensip olarak ayakta durmamıza dikkat eden bir eğitimi vardı. Hiç şımartmazdı. Beni şımartması ancak çok ihtiyarladığı benim de artık olgunluk çağına dayandığım sıradaydı.

Kendisini bir gün derse de çağırdım. Bu dersler ikiye üçe de çıktı. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeyken Rus Edebiyatı Tarihi anlattı. Salon doldu. Hatta rahmetli Muhibbe Darga bile oradaydı. Bu konferansların sonunda Mete Tunçay kendine has tatlı muzipliklerden birini yaptı. ‘Şefika Hanım Ankara Üniversitesi’nde üye değil mi?’ ‘Evet.’ ‘O zaman bir dilekçe yazalım; İlber’i atsınlar annesi gelip ders versin’ dedi.

Sohbeti yerindeydi, şiir kültürü çok zengindi; Puşkin’den bir eseri okur anında tercümesini yapardı. Hiç şüphesiz ki onu öyle hatırlamak istiyoruz. Her şeyi bir arada yapabilen ve çocukları yetiştirebilen biriydi. O kuşakta böyleleri vardı, annem tek değildi. Bugünün annelerine de aynı sabır ve dayanıklılığı tavsiye ediyoruz, lazımdır.”

Gülse Birsel

Ünlü senarist ve oyuncu Gülse Birsel, arşivinden Cem Yılmaz’lı fotoğrafı çıkararak Instagram sayfasında paylaştı. Birsel, “Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde o yıl bilmeden mizah paneli yaşanmış. Cem’le okuldan hiç tanışmadan tesadüfen yan yana düşmüşüz. Zaman yolcusuyum ve Cem Yılmaz’la selfie çektiriyorum gibi görünse de sadece genç irisiyim ve elimdeki galiba maytap. Vay be” notunu yazdı.

Okul yılların birbirini tanımayan Birsel ve Yılmaz, şimdi komedide Türkiye’nin en iyi isimleri arasında.

Nil Karaibrahimgil

Ünlü şarkıcı Nil Karaibrahimgil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımıyla takipçilerini zamanda yolculuğa çıkardı. 

Karaibrahimgil, kendisi gibi ünlü olan ve oyunculuk yapan kız kardeşi Işıl Mete ile çocukluk fotoğrafını yayınladı. Nil Karaibrahimgil, gönderisine, “Yol üstünde bir ara birbirimizi kaybettik, geçen doğum günümde yine elimi yakaladı. Kızıldı yine, güzellikti, çocukluktu, gençlikti, saflıktı ve hayallerdi… Belki de bir yerlerde biz hala devam ediyoruz benim odamda konuşmaya” notunu düştü. 

Karaibrahimgil’in kardeşi, aynı kareyi sosyal medya hesabından yayınlayarak, “Hiç bitmez ki!” sözleriyle karşılık verdi.

Işıl Mete

Kariyerine oyuncu olarak devam eden Işıl Mete, ‘Hile’ ve ‘Gölgedekiler’ isimli dizilerin yanı sıra birçok reklam filminde oynadı.

Mabel Matiz

Memleketi Mersin’e giden Mabel Matiz, paylaşımlarında üzerinden yıllar geçmiş bu aile fotoğrafına da yer verdi.

Matiz annesiyle çekilen yer aldığı karelere, “Ana yurdum ekspres” mesajını yazdı.

Tarkan

‘Megastar’ Tarkan, çocukluk fotoğrafını sosyal medya takipçileriyle paylaştı. 48 yaşındaki sanatçı, fotoğrafının altına, “Madem doğum günüm yaklaşıyor, bugünün tbt’si çocukluğumdan bir doğum günü fotoğrafı olsun o zaman” mesajını yazdı.

Pop müziğin güçlü ismi, 17 Ekim 1972 doğumlu.

Acun Ilıcalı

Acun Ilıcalı yıllar önce çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabında takipçileri ile paylaştı. Ilıcalı, Kadıköy Anadolu Lisesi’nden arkadaşı Turgay Ozaner ile fotoğrafının altına “Eskilere dayanan dostluğun ispatı” yazdı.

Ilıcalı daha önce ise çocukken çekilmiş bir fotoğrafını Instagram hesabından paylaşmıştı. 

Ilıcalı fotoğrafın altına  “Geçenlerde Hülya teyzemle çektirdiğim bir foto” notunu düşmüştü.

Ünlü şarkıcı Teoman, annesi Şaziment Yakupoğlu ile yer aldığı çocukluk yıllarına ait bir fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. İçine kapanık ve kitaplara düşkün bir çocuk olduğunu söyleyen sanatçı, çocukluğunu şöyle anlattı:

“Ben topraklarımın değil, odamın insanıyım. Çocukken arkadaşlarımla futbol, misket oynamak yerine odama kapanıp kitaplarla vakit geçirirdim. Annemse küçükken yaşıtlarımla kaynaşayım isterdi. İnsanlarla konuşmaktan utandığım için evde tek başıma oturuyorum diye endişelenirdi. Gerçi değişen bir şey yok, hala öyle… O yıllarda kitaplara fazlaca düşkündüm ve kitap bizde pek de matah bir şey sayılmıyordu. Hele kuzenim sürmenaj olunca, annem korktu. Çok okuyanların kafayı yediğini düşünüyordu. Okurken çok heyecanlanır, adeta kitabın içine girerdim. Annem, ‘Açma öyle gözlerini’ derdi.”

Teoman

Serenay Sarıkaya

“Küçük ben!”

Serenay Sarıkaya

Onur Buldu 

‘Güldür Güldür Show’un oyuncusu Onur Buldu, yıllar önce meslektaşı Sarp Apak ve yakın arkadaşı Mehmet Demiralp ile birlikte çekilen fotoğrafını yayınladı.

Buldu, Instagram hesabından paylaştığı gönderiye, “Sarp Apak ve dünyanın en yetenekli adamı Mehmet Demiralp… Salihli’de yumurta gibi kokan otele giderken…” notunu düştü. 

Onur Buldu

39 yaşındaki oyuncunun nostaljik fotoğrafına binlerce beğeni ve yorum yağdı. Ünlü isimler de fotoğrafa kayıtsız kalamadı. Hasibe Eren, “Sarp’ın o yaştaki yaşam sevinci?” notunu düşerken, Aylin Kontante ve Uğur Bilgin ise fotoğrafa kalp emojisi bıraktı.

Menderes Samancılar

Adanalı ünlü oyuncu Menderes Samancılar’ın Adana sokaklarında çocukken ayakkabı boyacılığı yaparken çektirdiği fotoğrafı ortaya çıktı.
Birçok filmde başrol oynayan Samancılar’ın ayakkabı boyacılığı yaptığı fotoğrafı bir kebapçının duvarını süslüyor. 

Menderes Samancılar

Samancılar’ın hem günümüzde çektirdiği hem de çocukken ayakkabı boyacılığı yaparken çektirdiği fotoğrafı iş yerine gelenlerin ilgisini çekiyor.

Fazıl Say

“Ankara 1975”

Fazıl Say

Hüsnü Şenlendirici

“35 Yıl sonra aynı yerde… Ayazköy-Bergama! Klarnetçiler: Ustam dayım Mansur Köfeci ve rahmetli dayım Üstat Kel Mesut… Davulcuda büyük ihtimalle Çilli Şerif amca”

Hüsnü Şenlendirici

Behzat Uygur

“Yıl 1970 Şehzadebaşı Gündeş tiyatrosu… Annem ve babam beni sahneye hazırlıyor…”

Behzat Uygur

Cüneyt Arkın

“İstanbul Bebek Koyu 1960’lı yıllar”

Cüneyt Arkın

Bige Önal

Oyuncu Bige Önal, Türk futbolunun unutulmaz futbolcularından Erhan Önal’ın vefatının ardından sosyal medyadan babasıyla çocukluk yıllarında çekilen bir karesini daha yayınladı. Önal, babasıyla çekilmiş çocukluk fotoğrafına, “Rüyalarda buluşalım” mesajını yazdı.

Bige Önal

Nesrin Cavadzade

Nesrin Cavadzade

Fazıl Say: 1970, Ankara, ilk vesikalık

Fazıl Say

Merve Çağıra: (sağdaki ben) ve kuzenim Zeynep

Merve Çağıran

Jennifer Garner

Şimdi 48 yaşında olan ünlü oyuncu, çocukluk fotoğrafını paylaşarak, saç modelinin kötü olduğuna vurgu yaptı ve şimdiki kuaförüne minnettar olduğunu dile getirdi. 

Jennifer Garner

Garner, “Bazen 8 dolarlık saç kesimi işe yarıyordu, ama bazen de hiç iyi olmuyordu” şeklinde esprili bir çocukluk paylaşımı yaptı. 

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Gigi Hadid

Gigi Hadid

Miranda Kerr

Miranda Kerr

Kariyerine 7 yaşında başlayan ve şimdi 27 yaşında olan Amerikalı oyuncu ve şarkıcı Selena Gomez 10 yaş halini sosyal medyada paylaştı.

Selena Gomez

Dua Lipa

Dua Lipa

Josephine Skriver

Josephine Skriver

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Miguel Herran

Miguel Herran

Yılmaz Erdoğan, küçük kardeşi Deniz Erdoğan ile çocukken çekilmiş fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı.

Yılmaz Erdoğan ve küçük kardeşi Deniz Erdoğan

Çukur dizisinde Cumali Koçavalı karakterine hayat veren Necip Memili çocukluk fotoğrafını paylaştı.

Memili fotoğrafın altına “Yıllar yıllar önce, kuzenler. Beni bul” notu düştü.

Ünlü şarkıcı Göksel, okul yıllarına ait yıllık fotoğrafı sosyal medyadan yayınladı.

Göksel

“Çocukluk fotoğraflarım hep kısa saçlı… O sıralar en sevmediğim soru; kız mısın, oğlan mısın?”

Ebru Gündeş

Ebru Gündeş

NTV
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.