DOLAR 32,4938
EURO 34,7574
ALTIN 2.438,54
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Levent Gültekin’e saldıranlardan ilginç savunma

25.03.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz’ın haberine göre gazeteci Levent Gültekin, geçen 8 Mart akşamı İstanbul Bakırköy’de Halk TV binasına ilerlerken sokakta kalabalık bir grubun saldırısına uğramıştı. Geçen 22 Mart’ta polise teslim olan saldırganlardan ikisi dün tutuklandı.

Saldırganların ifadesi de ortaya çıktı. Saldırganlar, Gültekin’in kendilerine küfrettiğini ve ‘tanımadıkları kalabalık bir grubun’ gazeteciyi dövdüğünü öne sürdü.

Elektrik teknikeri olan 33 yaşındaki Ömer D., ifadesinde, olay günü üniversite öğrencisi Muhammed Emin K. ve lise öğrencisi M.A.D. ile buluştuklarını söyledi. M.A.D.’ye üniversite hazırlık kitabı bakmak için Bakırköy’e gittiklerini ileri süren Ömer D., şu iddiada bulundu:

‘TARTIŞMAYA BAŞLADIK’

“Kitaplar hakkındaki kararlarımız birbirine uymadı. Yüksek sesle tartışmaya başladık. Gültekin yanımıza sinirli halde geldi. ‘Niye bağırıyorsunuz’ dedi, küfür etti. Küfür etmemesi konusunda uyardım. Uzaklaştırmak için sağ elimle omzundan itekledim. Çevreden insanlar geldi. Bize saldıracaklarını düşünerek, şahsın yanımızdan gitmesi için sağ elimle omzuna yumruk attım. Yumruğun neresine geldiğini bilmiyorum. Kalabalıkla Gültekin arasında arbede yaşandı. Kim olduklarını bilmiyorum. Gültekin, o gün çok sinirliydi. Herkese laf atıyordu. Bu sebeple saldırmış olabilirler.”

Ömer D. ile 22 yaşındaki üniversite öğrencisi tutuklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.