DOLAR 32,1684
EURO 34,6883
ALTIN 2.449,00
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Lenovo katlanabilir ekranlı tablet için kolları sıvadı!

18.10.2018
A+
A-

Güney Kore’den gelen yeni rapor, Lenovo’nun LG tarafından üretilen 13 inç katlanabilir ekran panellerini tabletleri üzerinde kullanacağını bildirdi. Olağanüstü bir şekilde Lenovo ve LG, ilk katlanabilir ekranlı tableti pazara sunmak üzere bir araya geldi.

LG tarafından üretilen bu katlanabilir ekran rakipleri arasındaki en büyük ekran ve katlandığında dokunmatik klavyeli bir dizüstü bilgisayara dönüşmesi amaçlanıyor. Teorik olarak 13 inç bir ekran katlandığında sadece 4:3 en boy oranı ile 9 inç boyutunda olacaktır.

Bu ekranların katlandığında küçülmesinden ve kullanıcı deneyiminin düşmesinden kaynaklı LG yetkilileri, katlanabilir bir panel için ekran endüstrisinin dayanıklılığını ve kullanılabilirliğini dikkate alarak bir tabletin veya bir dizüstü bilgisayarın akıllı telefonlara göre daha uygun olacağını belirtti.

Gelecek yılın ikinci yarısında LG panellerinin seri üretim ile Lenovo’ya tedarik edilmesi öngörülüyor. Bunun yanı sıra Samsung’un prototip akıllı telefonunda 7.3 inçlik katlanabilir bir panel bulunurken, Huawei, 8 inçlik katlanabilir bir telefon tasarlamak için BOE ile çalışıyor.

İlk adım kimden gelecek, ilk kim katlanabilir ekranlar ile piyasaya tam anlamıyla girmiş olacak hep beraber göreceğiz. Peki sizce katlanabilir ekran teknolojisi, bu cihazların gelişim yönünü değiştirecek mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.