DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Lenfoma Belirtileri Nelerdir? Nasıl Çare Edilir?

22.04.2020
A+
A-

Boyun veya vücudun herhangi bir uygun görülebilen lenfoma, hayati yük taşımaktadır. Lenfomanın belirtilerini peşine düşüp takip ederken çok dikkatli davranılması gerekir. Lenfoma belirtilerini kendinizde gördüğünüz lahza anında bir hekime başvurmalısınız. Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı da, lenfoma belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında data verdi. İşte teferruat…

LENDOMANIN BELİRTİLERİ NELER?

Lenfoma, lenf sisteminin hücrelerinde başlayan bir kanser türüdür. Lenf sistemi, vücudun enfeksiyon ve hastalıklara karşı direnmesine muavin olan bağışıklık sisteminin bir parçasıdır. Lenfomanın en sık görülen belirtisi, lenf bezindeki şişlik yani lenf bezinin büyümesidir. Fakat lenf dokusu tüm vücutta bulunduğundan derhal tekrar başlayabilir. Bu sebeple hastalığın belirtileri, tutulan bölgeye ve organa kadar değişim göstermektedir.

Dalakta artış, Alev, gece terlemeleri ve solunum yetmezliği, Halsizlik, yorgunluk, iştah ve kilo kaybı, Özellikle kemiklerde ağrı ve karın ağrısı, Daimi öksürük, sürekli kaşıntı ve cilt döküntüleri, Içki tüketiminden sonra lenf bezlerinde ağrı, çoğu kez enfeksiyon devretmek lenfomada görülebilen belirtiler arasındadır. Şişkinlikten korkmayın lakin dikkatsizlik de etmeyin!

Boyunda 1 cm. kasık bölgesinde ise 2 cm. olan lenf bezleri olağan olarak kabul edilmektedir. Bu boyutların üzerinde görülen çoğaltma akla lenfomayı getirmelidir. İster boyun ister başka bir bölgede yaşanan lenf bezi şişkinliklerinde, hastaların fena huylu bir tümörü düşünerek telaşlanması normaldir. Fakat bu tür büyümelerin büyük bir kısmı kanser dışı sebeplere bağlıdır. Lenf bezinde lenfoma haricindeki şişkinlikler; enfeksiyon, bağışıklık sisteminden kaynaklanan otoimmün hastalıklar, kullanılan bazı ilaçlar, romatizmal hastalıklar ve lenf dokusunu yaratıcı hücrelerin içerisinde bulunan bazı moleküllerin birikiminden kaynaklanan ambar hastalıklardan meydana gelebilmektedir. Lenf bezlerinde şişkinlik olması durumunda hiç süre kaybetmeden doktora başvurulması ve büyümenin nedeninin belirlenmesi gerekir.

LENF BEZİNDE YER ALAN ŞİŞLİK ACIMIYORSA…

Lenf bezlerinde meydana gelen şişkinliklerin ağrıyla beraber seyretmesi hastaları daha da endişelendirmektedir. Ama lenf bezi şişkinliklerinde sızı genel olarak enfeksiyondan kaynaklanmaktadır. Lenfomadaki şişkinliklerin büyük bir çoğunluğu ise ağrısızdır. 40 yaş ve üstü kişilerde ortaya meydana çıkan, sızısız ilerleyen, haftalar veya aylarca geçmeyen, sert, birbirine yapış yapış, ansızın çok ve lastik kıvamında olan şişkinlikler lenfoma şüphesini artırmaktadır.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Lenfoma tedavisinde açıklanmış standartlar olmakla beraber, tedavinin planlanmasında hastalığın yaygınlığı, daha aşağı tipi, tümörün bir takım biyoloji ile ilgili özellikleri ve kişinin genel sağlığı da dahil elde etmek üzere birçok dikkate alınması gereken faktör bulunmaktadır. Bu sebeple hastaya göre tedaviyi bireyselleştirmek gerekir. Lenfoma tedavisinde; kemoterapi, akıllı moleküller denilen hedefe yönelik tedaviler, kök hücre nakli ve radyoterapi tedavileri uygulanmaktadır.

İLİşKİLİ HABERLER Lenfoma Her Hastalığı Taklit Etme Potansiyaline Sahip Bir Hastalık

Lenfoma Her Hastalığı Taklit Etme Potansiyaline Sahip Bir Rahatsızlık

Sebze Ağırlıklı Beslenme Lenfoma Riskini Yüzde 40 Azaltıyor

Sebze Ağırlıklı Gıda Lenfoma Riskini Yüzde 40 Azaltıyor

Lenfoma Nedir? Lenfoma'nın Belirtileri Nelerdir? Lenfoma Nasıl Tedavi Edilir?

Lenfoma Nedir? Lenfoma’nın Belirtileri Nelerdir? Lenfoma Nasıl Tedavi Edilir?

Konjonktivit Coronavirüsü Belirtisi mi?

Konjonktivit Coronavirüsü Belirtisi mi?

İLİşKİLİ GALERİLER A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

Bahar Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?

Bahar Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Coronavirüsün 7 Önemli Belirtisi

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Coronavirüsün 7 Kayda Değer Belirtisi

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Bunalım Belirtileri Nelerdir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.