DOLAR 32,2584
EURO 34,7652
ALTIN 2.387,60
BIST 10.267,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Lenfoma Belirtileri Nelerdir?

12.04.2020
A+
A-

Boyun veya vücudun herhangi bir yerinde görülebilen lenfoma, hayati önem taşımaktadır. Lenfomanın belirtilerini takip ederken çok titiz davranılması gerekir. Lenfoma belirtilerini kendinizde gördüğünüz an hemen bir hekime başvurmalısınız. Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı da, lenfoma belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. İşte detaylar…

LENDOMANIN BELİRTİLERİ NELER?

Lenfoma, lenf sisteminin hücrelerinde başlayan bir kanser türüdür. Lenf sistemi, vücudun enfeksiyon ve hastalıklara karşı direnmesine yardımcı olan bağışıklık sisteminin bir parçasıdır. Lenfomanın en sık görülen belirtisi, lenf bezindeki şişkinlik yani lenf bezinin büyümesidir. Ancak lenf dokusu tüm vücutta bulunduğundan hemen her yerde başlayabilir. Bu sebeple hastalığın belirtileri, tutulan bölgeye ve organa göre değişiklik göstermektedir.

Dalakta büyüme, Ateş, gece terlemeleri ve nefes darlığı, Halsizlik, yorgunluk, iştah ve kilo kaybı, Özellikle kemiklerde ağrı ve karın ağrısı, Kalıcı öksürük, sürekli kaşıntı ve cilt döküntüleri, Alkol tüketiminden sonra lenf bezlerinde ağrı, Sık sık enfeksiyon geçirmek lenfomada görülebilen belirtiler arasındadır. Şişkinlikten korkmayın ama ihmal de etmeyin!

Boyunda 1 cm. kasık bölgesinde ise 2 cm. olan lenf bezleri normal olarak kabul edilmektedir. Bu boyutların üzerinde görülen büyüme akla lenfomayı getirmelidir. İster boyun ister başka bir bölgede yaşanan lenf bezi şişkinliklerinde, hastaların kötü huylu bir tümörü düşünerek telaşlanması normaldir. Fakat bu tür büyümelerin büyük bir kısmı kanser dışı sebeplere bağlıdır. Lenf bezinde lenfoma haricindeki şişkinlikler; enfeksiyon, bağışıklık sisteminden kaynaklanan otoimmün hastalıklar, kullanılan bazı ilaçlar, romatizmal hastalıklar ve lenf dokusunu oluşturan hücrelerin içerisinde yer alan bazı moleküllerin birikiminden kaynaklanan depo hastalıklardan meydana gelebilmektedir. Lenf bezlerinde şişkinlik olması durumunda hiç vakit kaybetmeden doktora başvurulması ve büyümenin nedeninin belirlenmesi gerekir.

LENF BEZİNDE BULUNAN ŞİŞLİK ACIMIYORSA…

Lenf bezlerinde meydana gelen şişkinliklerin ağrıyla beraber seyretmesi hastaları daha da endişelendirmektedir. Fakat lenf bezi şişkinliklerinde ağrı genellikle enfeksiyondan kaynaklanmaktadır. Lenfomadaki şişkinliklerin büyük bir çoğunluğu ise ağrısızdır. 40 yaş ve üstü kişilerde ortaya çıkan, ağrısız ilerleyen, haftalar ya da aylarca geçmeyen, sert, birbirine yapışık, birden çok ve lastik kıvamında olan şişkinlikler lenfoma şüphesini artırmaktadır.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Lenfoma tedavisinde belirli standartlar olmakla beraber, tedavinin planlanmasında hastalığın yaygınlığı, alt tipi, tümörün bazı biyolojik özellikleri ve kişinin genel sağlığı da dahil olmak üzere birçok dikkate alınması gereken faktör bulunmaktadır. Bu sebeple hastaya göre tedaviyi bireyselleştirmek gerekir. Lenfoma tedavisinde; kemoterapi, akıllı moleküller denilen hedefe yönelik tedaviler, kök hücre nakli ve radyoterapi tedavileri uygulanmaktadır.

İLİşKİLİ HABERLER Lenfoma Her Hastalığı Taklit Etme Potansiyaline Sahip Bir Hastalık

Lenfoma Her Hastalığı Taklit Etme Potansiyaline Sahip Bir Hastalık

Sebze Ağırlıklı Beslenme Lenfoma Riskini Yüzde 40 Azaltıyor

Sebze Ağırlıklı Beslenme Lenfoma Riskini Yüzde 40 Azaltıyor

Lenfoma Nedir? Lenfoma'nın Belirtileri Nelerdir? Lenfoma Nasıl Tedavi Edilir?

Lenfoma Nedir? Lenfoma’nın Belirtileri Nelerdir? Lenfoma Nasıl Tedavi Edilir?

Konjonktivit Coronavirüsü Belirtisi mi?

Konjonktivit Coronavirüsü Belirtisi mi?

İLİşKİLİ GALERİLER A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

Bahar Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?

Bahar Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Coronavirüsün 7 Önemli Belirtisi

Coronavirüs Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Coronavirüsün 7 Önemli Belirtisi

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.