DOLAR 32,5633
EURO 34,9059
ALTIN 2.427,50
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Lazer Epilasyon Kanser Tedavisine Engel Mi?

21.04.2021
A+
A-

Lazer epilasyon kanser tedavisine engel mi? Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmanın yollarından biri lazer epilasyondur. Ancak lazer epilasyona dair merak edilen bir konu var. Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

Vücuttaki istenmeyen tüyler son derece rahatsız edici olabiliyor. Buna karşı geliştirilmiş olan birçok yöntem var. Bunların içinde en çok ilgi gören ise lazer epilasyondur. Ancak lazer epilasyona dair merak edilen bazı hususlar var. Bunlardan birisi de lazerin kanser tedavisine olumsuz bir etkisinin olup olmadığıdır. Yanıtı haberimizde.

LAZER EPİLASYON NEDİR?

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin köklerini yok eden, son derece gelişmiş ve teknolojik bir sistemdir. Son yıllarda kullanımı çok yoğun bir biçimde artmıştır. Üstelik vücudun değişik birçok yerinde tercih edilir. Bacaklar, yüz, kollar, göğüs bunların başında gelir.

LAZER EPİLASYON KANSER TEDAVİSİNE ENGEL Mİ?


Lazer epilasyon kanser tedavisine engel mi: Bazı kişilerin dile getirmiş olduğu ve lazer epilasyon sistemini tamamen töhmet altında bırakan bir iddia var. O da bu yöntemin ilerleyen dönemlerdeki kanser tedavisini engellediği yönünde. Buna göre cilde uygulanmış olan lazer epilasyonun birçok önemli ve işe yarayan hücreyi öldürdüğü savunuluyor. Bundan dolayı olası kemoterapi tedavisinde bunun büyük bir handikap  olduğu ifade edilmekte.

Lazer epilasyonun kanser tedavisine engel olması gibi bir durum söz konusu değil. Bu konuda özellikle cilt ve onkoloji doktorlarının yapmış olduğu açıklamalar durumun açıklığa kavuşmasını sağlıyor. Elbette her yöntemin bazı yan etkileri var. Ancak bunların içinde kemoterapiyi engelleme yok.

LAZER EPİLASYON ÖNCESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Lazer epilasyon öncesinde dikkat edilecekler sayesinde olası sorunların önün geçmek son derece kolay olacak.
Bunların başında ise iyi bir merkez seçmek ilk sırada geliyor. Çünkü günümüzde birçok firma ve işletme bu alanda hizmet veriyor. Bunların tümü için başarılı, çok iyi profesyonel tanımlarını kullanmak çok zor.
Özellikle kullanılan ekipmanların çok iyi olması ve en son teknolojiyi içermesi de önemlidir.
Bunun yanı sıra personelde liyakat aranmalıdır.
Lazer epilasyon seansından önce bunlara dikkat etmek sizin için büyük bir avantaj olacak.

LAZER EPİLASYON YAN ETKİLERİ VAR MI?

Lazer epilasyon kanser tedavisine engel mi: Lazer epilasyon ile kanser tedavileri içinde öne çıkan kemoterapinin hiçbir bağı söz konusu değil. Yani lazerden dolayı tedavinin olumsuz etkilenmesi gibi bir ihtimal yoktur. Lazer epilasyonun bazı yan etkilerinin olduğunu hemen söylemek lazım. Ancak bunlar çok nadir gelişir ve şöyledir;

Çok sık olmamakla beraber yara oluşabilir.
Bunun yanı sıra hava kabarcıklarının ortaya çıktığı vakalar da söz konusudur.
Özellikle bazı kişilerde uçuk virüsünün yeniden aktif bir hale geldiğine tanıklık edilmiştir.

Tüm bunlara ek olarak lazer epilasyon kaynaklı olarak yaşlılık lekelerinin açılması gibi bir durum da olabilir. Fakat bunların ortaya çıkma olasılığı çok çok küçüktür.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.