DOLAR 32,2657
EURO 34,7512
ALTIN 2.408,82
BIST 10.301,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Lazer epilasyon için en uygun zaman nedir?

29.02.2020
A+
A-
1

Kalıcı veya uzun süreli epilasyon sağlayan bu yöntemin lazer enerjisi yoluyla kıl köklerini tahrip eden ve günümüzde sıkça kullanılan bir yöntem olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lazer enerjisi, saniyeden daha kısa sürede uygulandığı alanlarda birçok kıl kökü tarafından emilir ve ortaya çıkan ısıyla kıl kökünü tahrip eder. Tahrip olan kıl kökü bir daha kıl üretemez hale gelir. Lazer epilasyonda kıl folikülü hedef alındığı için deri ve deri altı diğer dokular zarar görmez. Lazer epilasyon amaçlı farklı dalga boylarında işlev gören Alexandrite lazer, Nd YAG lazer ve Diod lazer kullanılabiliyor.”

2Lazer epilasyon çok can yakıyor mu

Lazer epilasyon çok can yakıyor mu?

Pek çok kişi lazer epilasyonun acılı bir işlem olup olmadığını merak ediyor. Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım, bu konuda endişeye mahal olmadığının altını çizerek “İşlem esnasında ağrının minimize edilmesi için uygulanan lazer enerjisinin çeşidine göre soğutucu jel veya soğuk hava kullanılarak epilasyon yaptıran kişilerin acı çekmesi önleniyor” dedi..Uygulama sonrası deride kıl foliküllerinde hafif kabarma ve kızarıklık oluşabildiğini hatırlatan Uzm. Dr. Yıldırım, lazer epilasyonun yüz, bel, bikini, kalça, genital, kol altı, bacak gibi mukoza içermeyen cilt bölgelerine uygulanabildiğini ifade etti.

3Lazer epilasyondan en çok etkilenen ten ve kıl yapısı

Lazer epilasyondan en çok etkilenen ten ve kıl yapısı

Uzm.Dr. Yıldırım, ileri lazer teknolojileriyle ortalama 4-8 seansta olumlu sonuç elde edildiğini belirterek lazerin etkinliğinin cilt rengi, kıl rengi ve uygulanacak bölgeye göre değiştiğini anlattı. Yıldırım, lazer ışınından en çok etkilenen ten ve kıl yapısının ise açık ten rengi ve koyu kalın kıl olduğuna dikkat çekiyor.

4Yaz aylarında lazer epilasyon yaptırılır mı

Yaz aylarında lazer epilasyon yaptırılır mı?

Lazer epilasyonda ışığın kıl folikülünü etkilemesi ve çevre dokuyu seçmemesi öngörülür. Böylece kıl folikülü harap edilirken çevre dokunun zarar görmemesi sağlanıyor. Bu yüzden kılla birlikte derideki melanin de ışından etkilenebileceği için güneşe maruz kalmış bronz tende ve yaz aylarında lazer epilasyon önerilmiyor.

5

Sonbahar döneminden itibaren kış aylarının lazer epilasyon için uygun zamanlar olduğunu hatırlatan Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım, “Bronzlaşmış, güneş görmüş ciltlerde kılla birlikte deri de ışından etkilenebileceği için yanık, su toplaması, aşırı reaksiyonlar gibi istenmeyen durumlar oluşabiliyor.Kış döneminde güneş maruziyeti azaldığı için güvenle işlem yapılabiliyor. Lazer epilasyon sırasında kıl çevresi dokuların zarar görme riskinin en az olduğu dönem kış ayları olduğu için de bu dönemde lazer epilasyon yaptırmak daha mantıklı” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.