DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Layer-2 Coinler: STX Coin, ELA ve SAVM Öne Çıktı

Layer-2 coinler arasında STX Coin, ELA ve SAVM, son zamanlarda dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Bu yazıda, bu coinlerin özellikleri ve gelecek potansiyeli ele alınıyor.

22.04.2024
A+
A-

Bitcoin halving’inin tozu henüz dinmemişken önde gelen kripto para birimi Bitcoin, mütevazı bir fiyat artışı yaşarken, Layer 2 çözümleriyle ilişkili STX coin gibi tokenlar BTC’yi geride bırakarak yükselişe geçti. STX (Stacks), ELA (Elastos) ve SAVM (SatoshiVM) gibi tokenlar, 20 Nisan’daki halving olayından bu yana etkileyici kazançlar elde etti. Bu üstün performans, Bitcoin blockchainindeki işlem ücretlerindeki artış sırasında dikkat çekmektedir.

Sırada Neler Var?

Sırada Neler Var?

Runes adı verilen bir protokolün yakın zamanda piyasaya sürülmesi, kullanıcıların doğrudan Bitcoin blockchaini üzerinde tokenları “kazımasına” ve mint etmesine olanak tanıyor. Bu durum, ağ trafiğinin artmasına ve ücretlerin hızla yükselmesine neden oldu. Layer 2 tokenlerinin üstün performansı, yatırımcıların Bitcoin ekosistemiyle etkileşime girmenin yollarını aradıklarını göstermektedir.

Bitcoin İşlem Ücretlerindeki Artış

Bitcoin İşlem Ücretlerindeki Artış

Halving sonrasında Glassnode’dan alınan veriler, ortalama işlem ücretinin 2018 başından bu yana en yüksek seviye olan yaklaşık 0,0020 BTC’ye yükseldiğini göstermektedir. Layer 2 çözümleri, daha düşük maliyetlerle daha hızlı işlemler sağlayarak Bitcoin ekosistemi için cazip bir alternatif sunmaktadır. Bitcoin’in benimsenmesi arttıkça, işlem ücretlerindeki değişkenlik ana akım kullanılabilirliği engelleyebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter‘da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.