DOLAR 32,3955
EURO 34,7994
ALTIN 2.402,82
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Lahananın Göğüslere Faydası Nedir?

18.05.2021
A+
A-

Lahananın birçok faydalarının olduğunu biliyoruz. Ancak lahananın faydasını sadece yiyerek değil vücutta kullanarak da görebilirsiniz. Peki lahananın göğüslere faydaları nelerdir?

Lahana yapraklarını kullanarak bir çok ağrılı şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz. Lahananın Vücuda ne gibi faydaları vardır? Lahananın Göğüslere Faydası Nedir? Lahananın faydaları nelerdir? Lahananın kullanım alanları nelerdir? İşte duyunca çok şaşıracağınız lahanayla ilgili bilinmeyenler haberimizde…

Lezzetiyle bilinen lahananın sağlığa ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Lahana bol miktarda C vitamini içerir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp sağlığını korur. C vitamininin cilt sağlığına da büyük faydası bulunur. C vitamini kolajen adlı proteinin üretilmesi için gerekli bir vitamin türüdür. Kolajen cilde esneklik kazandırır, kemiklerin, kasların ve kan damarlarının düzgün çalışmasında büyük önem taşır. Ayrıca lahanada bulunan sülfür de cilt güzelliği için kilit önem taşımaktadır. Sülfür, saç, tırnak ve cildi oluşturan keratinin üretilmesini sağlar. Ayrıca C vitamini ile birlikte sülfür vücudu serbest radikallerden arındırarak artrit, cilt rahatsızlıkları, romatizmaya karşı vücudu korur.

Lahana düzenli yendiğinde vücuttaki östrojenin dengelenmesine yardımcı olur. Bu sayede göğüs, rahim ve yumurtalık kanserinin oluşma riskini azaltır. Ayrıca lupeol, sinigrin ve sülfürofan bileşenlerini içeren lahana kanser tümörlerinin büyümesini baskılar. Bir araştırmada lahana ve diğer yeşil yapraklı bitkileri düzenli yiyen kadınların göğüs kanserine yakalanma riskinin azaldığı ortaya çıkmıştır. Lahananın yemek dışında da kullanımları mevcuttur.

LAHANANIN VÜCUDUMUZDA YARATTIĞI 4 MUCİZEVİ FAYDA 

Lahana yaprakları vücudumuzda pek çok hastalık için bir mıknatıs gibidir. Tiroid bezi sorunları, baş ağrısı ve diğer belirli durumların tedavisi için çok yararlıdır. 

EMZİREN ANNELER ve HORMONAL GÖĞÜS AĞRISI ÇEKENLER İÇİN


Özellikle yeni doğum yapan ve emziren kadınların göğüslerinde hissettikleri ağrılar için doğal bir ağrı kesici oluyor bildiğiniz lahana yaprakları. Meme içindeki sütün tamamen boşalamaması durumunda ve emzirmenin getirdiği acı ve ağrılar çekilmez olduğunda lahana yapraklarına başvurabilirsiniz. Ancak her şeyden önce uyarıyoruz: Her ne kadar da halk arasında denenen bir yöntem olduğu söylense de, siz bu yönteme başvurmadan önce bir uzmana mutlaka danışın!

Emzirme dönemlerinde göğüslerdeki ağrı bazen çekilmez olur. Göğüsdeki sütün tamamının boşalamaması annelere dayanılmaz saatler yaşatır. Bu acıyı yok etmenin yolu lahana yapraklarından geçiyor. Soğuk su ile yıkadığınız lahana yapraklarının sapını kesin, ortadan ikiye bölün. Sonra sütyeninizin içine, memenizi kavrayacak şekilde yerleştirin. Yapraklar ısınana kadar (yaklaşık 20 dakika) bekleyin ve çıkarın. Ağrınızın azaldığını göreceksiniz. Bu işlemi sabah – akşam tekrar edebilirsiniz. 

TİROİD BEZLERİ İÇİN

Tiroid bezi hormonu büyüme, metabolizma ve sindirim sistemi işleyişinde çok önemlidir. Tiroid beziniz normal olarak çalışmıyorsa, lahana yapraklarını boğazınıza sarın. Üzerini bandajlayın. Gece bu şekilde uyuduktan sonra, sabaha lahanaları çıkarın. 

ŞİŞKİNLİKLER İÇİN

Eğer kollarınızda veya bacaklarınızda şişlikler varsa, taze lahana yaprakları ile bölgeyi sarın ve üzerine bandajlayın. En iyi sonucu için gece bu şekilde uyuyun. 

BAŞ AĞRISI İÇİN

Başınız ağrıyorsa başın üst kısmına taze lahana yaprakları yerleştirin. Üzerine lahana yapraklarını tutması için bere, şapka, vs. giyin. Ağrının azaldığını hissettiğinizde lahanaları çıkarabilirsiniz.  Sabahları baş ağrısı ile uyanıyorsanız, uyumadan önce başınıza lahana yaprağı sarmak da bir çözüm olacaktır.

LAHANA YAPRAĞINI BACAĞINIZA SARIP, 1 SAAT BEKLETİNCE..

Lahananın antosiyanin (bir antioksidan) ve glutamin (bir amino asit) bulundurması sayesinde eklem ağrılarınızdan da kurtulabilirsiniz. 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.