DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Sorgulama Ekranı| KYK yurt sonuçları öğren

20.09.2018
A+
A-

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? |2018 KYK Yurt Başvurusu Sorgula! – KYK sonuçları ÖĞREN

Yüz binlerce gence ev sahipliği yapan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2018-2019 eğitim öğretim yılı için yurt başvurularını yaptı. Milyonlarca öğrenci üniversiteli olmanın heyecanını yaşarken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlara başvurular 3 Eylül’de başladı. 10 Eylül’de ise sona erdi. e-devlet üzerinden alındı. Binlerce üniversite öğrenci KYK yurtlarına yerleşmek için başvurularını gerçekleştirdi. Öğrenciler bu seorunun cevabını aramaya başladı. 2018 KYK Yurt Başvurusu Sorgula! – KYK sonuçları ÖĞREN İşte tüm detaylar haberimizde…

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLA

KYK’DAN NÖBETÇİ YURT AÇIKLAMASI

Eğitimi 24 Eylül’den önce başlayacak öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için söz konusu illerdeki nöbetçi yurtlarımız açıktır ve öğrencilerimizi kabul etmektedir. İhtiyaç olması durumunda başka yurtlar da açılacaktır.

BU SENE KYK YURTLARINA ZAM OLACAK MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, bu sene Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurt ücretlerinde herhangi bir zam yapılmayacağını söyledi.

“Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz.

Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum.”

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2018 -2019 Öğretim Döneminde Yönetim Kurulumuzca öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.