Kuzeybatı Nijerya ve Nijer’de Kolera Alarmı: 11 Ölü, 221’den Fazla Hasta
Kuzeybatı Nijerya ve Nijer’de kolera alarmı: 11 ölü, 221’den fazla vaka. Acil sağlık önlemleri ve erken uyarılar.
Kolera salgını Nijerya’nın kuzeybatısındaki Zamfara eyaleti ile Nijer eyaletinde tespit edildi ve şu ana kadar en az 11 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı; enfeksiyon sayısı ise 221’i aştı. Ülke genelinde kolera alarmı verilmiş durumda.
Zamfara’nın Bukkuyum bölgesinde salgın sebebiyle en az 8 kişi hayatını kaybetti; eyaletteki 11 kırsal yerleşimde 200’ün üzerinde kişi enfekte oldu. Yetkililer, mevcut sınırlı sağlık hizmetleri ile güvenlik sorunlarının krizi daha da ağırlaştırdığını belirtti.
Gurusu köyünden Muhammed Jibci ise durumun vehametini ifade ederek, “21’den fazla hasta hastaneye yatırılmış durumda, fakat Nasarawa Genel Hastanesi’ne ulaşımda yaşanan gecikmeler nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti,” dedi.
Milletvekili Süleyman Ebu Bekir Gumi, Zamfara hükümetine ve uluslararası STK’lara acil müdahale çağrısında bulundu. Gumi, “Her gecikme, özellikle kadınlar ve çocuklar arasında daha fazla can kaybına yol açacaktır” diyerek bölgeye acil müdahale ekiplerinin ve kolera tedavi merkezlerinin gönderilmesini talep etti.
Kaynaklar: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa; Haberler.com