DOLAR 32,5148
EURO 34,9317
ALTIN 2.434,85
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Kuzey Kore liderinin durumu ağır!

21.04.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine tarafından Kuzey Kore’nin 36 yaşındaki lideri Kim Jong-un ile ilgili flaş bir tanımlama ABD istihbaratından geldi… ABD istihbaratında görevli bir kaynak, CNN’e açıklamalarda bulunarak Kuzey Kore liderinin afiyet durumunun fazla ağır olduğunu söyledi.

İsmini açıklamayan bir öteki ABD’li yetkili ise Kim’in sıhhat durumunun ciddiyetini koruduğunu lakin durumunun ağır olup olmamasıyla ilgili net bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

öte yandan Güney Kore hükümetinden bir yetkili Yonhap haber ajansına Kim’in sıhhat durumunun ağır olmadığını söylerken, Kim Jong-un’un kalp damar sağlığı için bir ameliyat olduğu belirtildi.

Kim Jong-un’un 15 Nisan’da ülkenin kurucusu olan dedesi Kim Il Sung’un doğum gününde düzenlenen ve ülkenin en kayda değer etkinliğine katılmaması milletlerarası kamuoyunda gündem olmuştu.

AŞIRI SİGARA YÜZÜNDEN…

Kore medyasında bulunan haberlere kadar Kim Jong-un, 12 Nisan’da Kumgang Dağı yamacındaki bir konutta ameliyat oldu ve sonradan oradaki bir villada dinleniyor. Kuzey Kore’den Güney Kore’ye kaçanların kurduğu Daily NK isimli haber sitesinde yer alan haberlere kadar Kim Jong-un’un sağlığı çok sigara içme, fazla çalışma ve obezite nedeniyle bozuldu.

CIA, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Milli Güvenlik Konseyi, CNN’in iddiası ile ilgili devlete ait bir yorumlama yapmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.