DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Kuveyt’deri gelen Rizeli işçide de corona çıktı!

26.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Akduman’ın haberine tarafından Antalya ve Sivas’tan sonradan Rize’ye giden bir işçinin de Covid-19 testinin artı çıktığı öğrenildi.

VALİ ÇEBER AÇIKLADI

Rize Valisi Kemal Çeber, kentte alınan corona virüsü önlemleri ve vakalar hakkında bilgi verdi. Nehir toplamak için kente gelen vatandaşlardan 6 bin 420 tanesine test yapıldığını belirten Vali Çeber, “Bir vakamız çıktı. O da Rize’den yok. Kuveyt’cilt ilimize gelen bir hemşehrimiz. Ondan iki gün önce de bir vakamız vardı. Bu da ilimiz kaynaklı değil” dedi.

Kuveyt’deri gelen kişide corona virüsü belirtilerinin ortaya çıkması üstüne deneme yapıldığı ve testin fazla çıkmasının arkasından işçinin tedavi altına alınarak temas ettiği şahısların tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Kolin İnşaat’ın Kuveyt’in güneyinde, Al Mutlaa şehrinin ana yollarının ve başlıca altyapısının 2015’te başlayan yapım işi bir vakit önce tamamlandı. Bunun üstüne şirket, 20 Mayıs’ta 230 kişinin alacaklarını ödeyerek corona virüsü salgını sebebiyle Türkiye’ye toplu olarak gönderilmelerine karar verdi.

Ankara’ya getirilip karantinaya alınacakları söylenen 230 kişi, son anda havada alınan ani bir kararla İstanbul’a indirildi. Hiçbir karantina uygulamasına ast tutulmadan kendi imkanlarıyla Türkiye’nin dört bir yanında dışarı giden işçilerden Antalya ve Sivas’a giden 7 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

KARANTİNA ZORUNLUĞU KALDIRILDI

Sağlık Bakanlığı, yurt dışından Türkiye’ye gelen Türk vatandaşlarına uygulanan karantinayla ilgili 20 Mayıs’ta yeni bir karar aldı. Karara tarafından; Türkiye’ye gelenler, öğrenci yurtlarında karantinaya alınmayacak. Havaalanında yapılan tetkik sonrası corona virüsü semptomu görülen kişiler izole edilerek hastaneye götürülecek. Herhangi bir semptom belirlenemeyen kişiler kendilerini 14 gün her tarafında evlerinde izole edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.