DOLAR 32,5468
EURO 34,8902
ALTIN 2.437,38
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

KÜTAHYA PORSELEN VURGUNUNA SEMA GÜRAL SÜRMELİ NEDEN “DUR” DEMİYOR?

27.06.2020
A+
A-

KUTPO ÜZERİNDEN VURGUN

Son aylarda sosyal medya’da yer alan KUTPO (Kütahya Porselen) üzerinden medya’da yapılan haberlere ve borsa yatırımcılarına karşısında yapılan vurguna Kütahya Porselen Idare Heyeti Başkanı Sema Güral Sürmeli’nin şirketi üzerinden bazı insanların yaptığı borsa vurgununa düşüncesiz kalması akıllarda soru işareti bıraktı.

BORSA CAMBAZLARI İŞ BAŞINDA

Son aylarda borsa’da operasyon görebilen bir koskocoman şirketin sosyal medyada borsa cambazları göre hisselerinin artacağına dair, ufak yatırımcının aklını çelerek yapılan çağrıların ve bu sayede yapılan milyonluk malipülasyonların ardı arkası kesilmiyor.

HİSSELER SOLUKSUZ YÜKSELDİ

Tarihler 13 Mayıs 2020’yi gösterdiğinde özel bir şart olmamasına karşın 5 liradan 20 liraya dek soluksuz yükselen Kütahya Porselen Hisseleri bürüt Takasa alınmıştı.

Son dönemlerde borsada çevirdiği alengirli işlemlerle dikkatleri üzerine çeken Abdullah Taşkın yaklaşık 4 milyon adet hisse toplayarak şirketin yüzde 10 payını ele geçirmişti.

BORSA İSTANBUL ‘DUR’ DEDİ

Borsa Cambazı; Kütahya Porselen hisselerinin yüzde 10’luk payını aldığını bir fazla internet sitesinde “Abdullah Taşkın Porselen” işine girdi başlığı ile ısmarlama haberler yaptırarak minik yatırımcının Kütahya Porselen hisselerine yönelmesini sağladı ve bir zaman daha sonra Borsa İstanbul olaya el koyarak yasak getirmişti.

SEMA GÜRAL SÜRMELİ VURGUNA NEDEN KAYITSIZ KALIYOR?

Şirketi Kütahya Porselen üzerinden yapılan borsa operasyonuna Idare Heyeti Başkanı Sema Güral Sürmeli’nin düşüncesiz kalması kafaları karıştırdı.

Bu yaşanan milyonluk vurguna karşı hiç bir şekilde açıklama yapmayan ünlü işkadınının bu tutumuna hiç kimse anlam veremedi. Kütahya Porselen gibi dev bir kuruluşun üzerinden hileli gelir sağlanması ve borsa cambazları kadar yapılan bu işlemlere Sema Güral Sürmeli‘nin bir lahza önce dur demesi gerekiyor.

Kaynak: superkulup.com

https://m.borsagundem.com/haber/kutahya-porselen-operasyonuna-borsa-istanbul-el-koydu/1490944

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.